Delvano eerste “kleine” constructeur met COC

Delvano heeft als eerste “kleine” Belgische constructeur een COC gekregen voor hun getrokken TS spuitenreeks. Constructeurs hebben nog tot 1 januari 2020 om zich in regel te stellen met deze wetgeving.

Verordening  167/2013/EU is in het leven geroepen om alle landbouwvoertuigen, aanhangwagens, getrokken machines en dergelijke met gelijke regels te gaan goedkeuren in de hele Europese Unie. Dit houdt in dat overal dezelfde regels gelden, en dat machines of voertuigen die volgens die regels goedgekeurd zijn die goedkeuring dragen voor de hele Europese Unie. Delvano heeft als eerste kleine Belgische constructeur deze homologatie (certificate of conformity) behaald voor de TS getrokken veldspuiten. Voor de zelfrijdende spuiten moeten nog testen gebeuren.

De testen en controles voor de homologatie van deze machines gebeurt bij technische bedrijven die erkend zijn door de FOD Mobiliteit en Vervoer. ESTL uit Deerlijk is zo’n bedrijf, dat onder meer de testen heeft uitgevoerd voor Delvano, maar ook (grote) buitenlandse constructeurs zoals McHale, Kuhn of CNH vinden hun weg naar de labo’s van deze firma.

 

%d bloggers liken dit: