4 meter maaien voor de wielen met Krone

Machines breder dan 3 meter moeten voldoen aan de regels van uitzonderlijk transport. Deze regels maken een frontmaaier met een werkbreedte van meer dan 3,2 meter moeilijk te verwezenlijken. Krone vond de oplossing door links en rechts maaischijven weg te klappen voor transport

De Krone EasyCut F 400 CV Fold is een schijvenmaaier met een werkbreedte van 4 meter. De transportbreedte bedraagt echter maar 3 meter, omdat de buitenste maaischijven naar achter wegklappen en de beschermdoeken opklappen. Voor beide functies is maar 1 dubbelwerkende aansluiting nodig. De maaier is uitgerust met een kneuzer, het gras van de buitenste verhoogde maaischijven wordt daarvoor gecentraliseerd zodat het mee door de kneuzer gaat. De 4 meter brede frontmaaier heeft een verhoogde overlap met een enkele of dubbele achtermaaier zodat er in bochten geen strepen blijven staan.

Krone krijgt voor de EasyCut F 400 CV Fold een zilveren medaille op Agritechnica.

Krone op Agritechnica: Hall 27, stand F24

%d bloggers liken dit: