Traditiegetrouw worden er op Agribex de Gouden en Zilveren Aren en Hoeven uitgereikt voor nieuwigheden. Voor de editie 2019 werden er 92 dossiers ingestuurd. 

De jury kende 1 Gouden Aar en Hoef toe, en 5 Zilveren Aren en 4 Zilveren Hoeven. In totaal waren er 55 dossiers in de categorie “Plantaardig” en 18 dossiers voor de categorie “Dierlijk”.

De Gouden Aar werd toegekend aan John Deere (Cofabel) voor de eAutoPowr transmissie, die op Agritechnica ook al de gouden medaille kreeg. De eAutoPowr transmissie is een nieuwe, continu variabele transmissie, die gebruik maakt van een elektrisch-mechanische vermogenssplit. Daarnaast is er eveneens de mogelijkheid om elektriciteit te leveren voor het aandrijven van machines. John Deere ontwikkelde de eAutoPowr transmissie in samenwerking met Joskin.

De Gouden Hoef is voor de MacView NH3 Analyzer, die optische technologie gebruikt om ammoniak te detecteren. De sensor kan geplaatst worden in rundvee-, pluimvee- en varkensstallen en biedt een efficiënt antwoord op de nadelen van traditionele sensor technologieën.

De jury kende ook 5 Zilveren Aren toe aan New Holland met hun Big Baler High Density Smart 4, Amazone (Hilaire Van Der Haeghe) met de AmaSelect Row en Spot, John Deere (Cofabel) voor de intelligente demping van de schokken van grootpakkenpersen, Kuhn (Packo Agri) voor het i-Dense systeem en AgXtend (New Holland) voor de X-Power.
4 Zilveren Hoeven zijn er voor Emily met V-Cut systeem, DeLaval met het Evanza melkstel, VDW voor de DUO Compact stroblazers en Fullwood Packo met de R²evolution buitenmelker carrousel.

 

%d bloggers liken dit: