Zilveren medaille voor Alliance 398MPT

Landbouwtrucks, gebaseerd op het chassis van vrachtwagens voor wegtransport, worden alsmaar belangrijker voor de Europese landbouwsector. Deze groeiende interesse wordt vooral gevoed voor een zoektocht naar efficiëntie in de logistieke keten. De groei werd echter afgeremd door het ontbreken van banden die zowel in het veld als op de weg bruikbaar zijn. Alliance toonde eerder dit jaar de 398 MPT band en krijgt voor deze band een zilveren medaille op Agritechnica.

Bij de ontwikkeling van een geschikte band voor gecombineerd gebruik waren compromissen moeilijk. De band moet ingezet kunnen worden onder lage druk op het veld maar ook hoge snelheden aankunnen op de openbare weg. De Alliance 398 MPT maakt beide mogelijk. Het nokkenprofiel en lage druk zorgen voor genoeg grip in het veld bij een beperkte verdichting van de grond, de stalen constructie van de band laat dan weer toe om ook hoge snelheden te halen zonder veel warmteontwikkeling. Het profiel van de band (met middenblokken in S-vorm) laat eveneens comfortabel rijgedrag toe op de weg zonder veel rolgeluid.

De Alliance 398 MPT is momenteel in de volgende maten verkrijgbaar: 600/50R22.5 als achterband en trailerband, maten 445/65R22.5, 445/70R24 en 495/70R24 als voorband, achterband en trailerband.

Alliance Tire Europe op Agritechnica: Hall 4, stand C28

YouTube player
%d bloggers liken dit: