Vrij zicht bij het oogsten met Fendt IDEALDrive

Tijdens het oogsten met een maaidorser belemmeren stuurwiel en -kolom het zicht op het werkgebied. Zeker bij moeilijke oogstomstandigheden kan dit de bestuurder parten spelen. Problemen van de gewasstroom die te laat opgemerkt worden zorgen voor verstoppingen en vertragingen bij het werk. Agco biedt met de Fendt IDEALDrive hiervoor een oplossing en krijgt hiervoor een zilveren medaile op Agritechnica

Agco ontwikkelde een nieuwe armleuning, die langs de linkerkant van de chauffeur gemonteerd is, en uitgerust is met een joystick die stuurwiel en -kolom volledig vervangt. Alle functies van het stuurwiel en zaken als richtingaanwijzers zijn in de joystick geïntegreerd. Het IDEALDrive systeem voldoet aan de strenge regels van de EU om toegelaten te worden tot de openbare weg.

Met het IDEALDrive systeem ontwikkelde Agco de eerste zelfrijdende landbouwmachine die volledig door middel van een joystick bediend en bestuurd wordt. Het vrije zicht dat verkregen wordt door de stuurkolom en stuurwiel te verwijderen zorgt niet alleen voor een verhoogde efficiëntie en comfort bij het oogsten maar zorgt eveneens voor een verhoogde veiligheid bij wegtransport.

Fendt op Agritechnica: Hall 20, Stand B14b

%d bloggers liken dit: