Pöttinger maakt PRO versie van de Impress 185VC

Twee jaar geleden introduceerde Pöttinger de Impress perswikkelcombinatie. Met de PRO versie van deze pers mikt de fabrikant nog meer op loonbedrijven of grote melkveehouders.

De Pöttinger Impress 185VC PRO is een pers met een variabele kamer die balen maakt met een diameter tussen 0,9 en 1,85 meter. De pers is uitgerust met een 2,3 meter brede pick-up. De brede pick-up maakt het gemakkelijker om  volledige zwaden op te nemen in bochtige omstandigheden of in perceelhoeken. De gewasstroom blijft ongewijzigd, met een overtop doorvoer van de rotor. Snijden gebeurt door middel van 32 TwinBlade omkeerbare messen met een individuele mesbescherming. De theoretische snijlengte bedraagt 36 mm. De armen van de wikkelaar zijn langs onder gemonteerd waardoor de totale hoogte van de pers beperkt blijft. De dubbele armen wikkelen met een snelheid van 36 toeren per minuut. Er kunnen maximaal 12 rollen wikkelfolie meegenomen worden. Bij het lossen van een (gewikkelde) baal kantelt de wikkelaar samen met de wikkeltafel. De optionele balenkantelaar is in het wikkelplatform geïntegreerd om plaats te besparen. Foliebinding van de balen is op dit ogenblik nog niet mogelijk.

%d bloggers liken dit: