Grimme SmartView: Slimme video vindt zijn weg naar de landbouw

Grimme toont op Agritechnica hun SmartView videosysteem, en wint hiervoor een zilveren medaille. SmartView geeft de gebruiker de mogelijkheid te zien wat voor hem van belang is, en dat via onder meer een zoom- en slow-motion-functie. De beelden kunnen ook op afstand bekeken worden door middel van een draadloze verbinding.

Bij het gebruik van de zoomfunctie kan de gebruiker kiezen welk gedeelte van het hele camera beeld weergegeven wordt. Het is ook mogelijk om eenzelfde camerabeeld meerdere keren op een monitor te tonen. Verschillende delen van het hele videobeeld kunnen onafhankelijk van elkaar worden vergroot en tegelijkertijd worden weergegeven. De camera’s hoeven niet handmatig te worden aangepast, omdat de gebruiker het relevante videobeeld naar wens kan vergroten.

Voor een verhoogde controle op bijvoorbeeld de reinigingsrollen of sorteertafel kunnen de beelden ook vertraagd worden via de Live Slow Motion functie. Hierdoor krijgt de gebruiker de mogelijkheid sneller te reageren op veranderende rooiomstandigheden. SmartView kan ook via een WiFi verbinding connecteren op smartphones of tablets in de buurt, waardoor controle nog gemakkelijker wordt. De Grimme machine moet hiervoor wel uitgerust worden met een telemetrie-eenheid met WiFi antenne. Het SmartView systeem is voorzien van een 12″ monitor en heeft eveneens de mogelijkheid tot het opslaan van videobeelden en screenshots op een standaard USB stick.

Het SmartView-systeem zal vanaf 2020 als optie beschikbaar zijn voor de zelfrijdende aardappelrooier VENTOR 4150 en voor de getrokken bunkerrooier EVO 280.

Grimme op Agritechnica: Hall 25, stand G06

%d bloggers liken dit: