Nieuwe generatie G-1 persen van Göweil

Göweil voert op zowel de G-1 125 rondebalenpers als de G-1 125 Kombi een aantal vernieuwingen door. De vernieuwingen zijn een antwoord op verschillende wensen van klanten en gebruikers.

Op de G-1 125 Kombi monteert Göweil voortaan Flotation Trac banden van Vredestein. Hierdoor wordt het gewicht van de machine gelijkmatig verdeeld en wordt de bodembelasting aanzienlijk verlaagd. Ondanks de bredere banden blijft de breedte van de machine binnen de 3 m. Voor extreme omstandigheden biedt de fabrikant nog bredere wielen aan, hier worden banden met de afmeting 710/35-R22.5 van Nokian toegepast, de voertuigbreedte wordt daardoor 3,3 m.

Ook besturingstechnisch is er het een en ander veranderd. Göweil biedt de nieuwe generatie persen standaard met ISOBUS aan. De nieuwe besturing is overzichtelijk vormgegeven en eenvoudig te bedienen, bovendien is op het display meer informatie te zien dan voorheen op de terminal. Göweil biedt zijn eigen ISOBUS-terminal aan, maar de persen zijn natuurlijk ook compatibel met alle andere voor ISOBUS geschikte terminals.

Ook het design van de machine werd gewijzigd, zowel wat betreft uiterlijk als functionaliteit. In het gesloten, hydraulisch klapbare foliemagazijn is niet alleen plaats voor 14 rollen wikkelfolie maar ook 2 rollen mantelfolie of net vinden hun plaats. De rollen zijn goed beschermd tegen alle weersinvloeden en beschadigingen.

Het aandrijfsysteem van de pers wordt in de nieuwe generatie door nog grotere bemeten kettingen aanzienlijk versterkt. De levensduur wordt daardoor wezenlijk verlengd en de bedrijfskosten worden tot een minimum gereduceerd.

 

Meer informatie: Göweil G1-125

%d bloggers liken dit: