AVR brengt nieuwe rooibek op Potato Europe 2019

Op de komende Potato Europe in Kain, België, presenteert AVR zijn nieuwe snelwisselrooibek.

Vanaf 2020 is deze optie op alle 2-rijige getrokken AVR-rooiers beschikbaar.De bestaande rooibek werd zo aangepast dat die vlot gedemonteerd kan worden, zonder de graafmat te moeten openen of zonder dat de schaarhouder apart moet verwijderd worden. Het gehele rooibekframe en de rooibek kunnen in een mum van tijd uit de rooier gehaald worden. Hiervoor dient de gebruiker slechts een viertal mechanische snelkoppelingen en klemmen te lossen. De bijgeleverde steunpoten/wielen maken het gemakkelijk om (op verharde ondergrond) de rooibekken weg te plaatsen of correct te positioneren.

In de plaats kan dan bijvoorbeeld een rooibekframe met uienbek gemonteerd worden. Dit gaat om een uienbek met schuimrubberen rol (afhankelijk van zwadbreedte verkrijgbaar in maat 900mm en 1200mm). Deze rol helpt de uien in de machine en sluit tevens de rooibek af bij uitheffen.

Ook de AVR uienbek kreeg enkele lichte updates:

  • Dieptecontrole d.m.v. ski’s kan aangevuld worden met dieptestelwielen (mechanisch in diepte verstelbaar).
  • Het bereik van de rol werd aangepast naar hogere capaciteiten.
%d bloggers liken dit: