Recordverkoop in Nederland voor Vervaet bietenrooiers.

Voor oogstseizoen 2019 heeft bietenrooierfabrikant Vervaet uit Biervliet (NL) haar persoonlijke verkooprecord verbroken. Niet minder dan 20 nieuwe bietenrooiers zijn er verkocht om in september dit jaar, in Nederland, te worden afgeleverd. Dit recordaantal is een opmerkelijk gegeven daar de bietenrooiermarkt internationaal in een zware dip zit ten gevolge van de lage suikerprijzen. Het laatste record dateert uit 1995 toen 16 bietenrooiers werden verkocht in Nederland. Het was het jaar dat de bunkerrooier definitief was doorgebroken, ten koste van het twee fase systeem.

“De, in 2016 geïntroduceerde, Q-serie is onder andere in de Nederlandse markt zeer positief ontvangen. De lichtste bietenrooier in zijn klasse combineert veel voordelen voor zowel loonwerker als bietenteler en biedt ons als fabrikant toegang tot nieuwe klanten die we voorheen niet aanspraken met ons modellenaanbod. Daarbij: er passen uniek grote lagedrukbanden onder de machine en de wielen rijden ieder in een eigen spoor zonder dat daar veel complexe techniek bij komt kijken. Voor de loonwerker is de machine sneller rendabel door lage onderhoudskosten en een bewezen hoge restwaarde. Jonge Q-series zijn nu al razend populair”. Aldus Robin Vervaet

Internationaal staat de verkoop van bietenrooiers voor Vervaet overigens ook onder druk. De verwachting is dat dit komend seizoen nog niet aantrekt. Vervaet hoopt en verwacht dat de markt zich het jaar daarna wel weer herstelt. De eerste tekenen van herstel zijn er al.

Voor bouwjaar 2019 is 90% van de bietenrooiers uitgerust met een automatisch bandendrukwisselsysteem. De helft van de in Nederland verkochte rooiers is voorzien van een CDR ontbladeraar (poetserassen met zij-afvoer, zonder scalpeurs). Geografisch gezien zijn de verkochte machines gelijkmatig over Nederland verdeeld.  Van de zware Noord-Hollandse klei tot en met de Lössgrond met steile heuvels in Limburg.

%d bloggers liken dit: