Amazone wint drie zilveren medailles op Agritechnica

Traditiegetrouw worden op Agritechnica de zilveren en gouden medailles voor innovaties in de landbouwsector uitgereikt. Een onafhankelijke jury van experts benoemd door de DLG bekroonde drie door Amazone ingezonden nieuwigheden met een zilveren medaille.

Een eerste medaille werd toegekend voor EasyMix, een onderdeel van de nieuwe Amazone mySpreader-app. EasyMix wordt gebruikt voor eenvoudige beoordeling en instelling van gemengde meststoffen. Vaak worden verschillende meststoffen met elkaar gemengd om extra ritten te besparen en bedrijfskosten te verlagen. Nauwkeurige toediening van samengestelde meststoffen wordt echter steeds moeilijker naarmate de werkbreedte toeneemt, omdat verschillende meststoffen ook verschillende aerodynamische karakteristieken hebben. Het vinden van de juiste instelling voor alle componenten is meestal erg moeilijk. Met EasyMix biedt Amazone nu een hulpmiddel om de mengbaarheid van verschillende meststoffen te controleren en om het best mogelijke compromis te bepalen in de instelling voor verschillende mengsels.

Met AmaSelect Row, de tweede prijswinnende innovatie, biedt Amazone de mogelijkheid om voor alle machines met AmaSelect-spuitdoppen over te schakelen van volvelds toepassing naar rij-gerelateerd bandspuiten. Dit kan de kosten voor toediening van gewasbeschermingsmiddelen tot 65% verlagen. Dit vereist speciale SpotFan 40-03-spuitdoppen met een tophoek van slechts 40°. Ze werken zonder overlapping en brengen over de gehele breedte van de spuitkegel 100% van het gewasbeschermingsmiddel aan. Standaard kunnen de bandtoepassingen met een rijafstand van 50 cm en door middel van een verplaatsingskit met een bandbreedte van 25 of 75 cm worden gerealiseerd. Het omschakelen tussen de afzonderlijke spuitdopposities of tussen volvelds- en band-applicatie is mogelijk met een druk op de knop in de terminal. Voor het bijzonder belangrijke onderhouden van de juiste spuitafstand tot het doeloppervlak, speelt de combinatie van de AmaSelect spuitdoppen met de actieve ContourControl-spuitboomgeleiding een belangrijke rol.

Amazone krijgt een derde zilveren medaille samen met acht partners voor Nevonex powered by Bosch. Amazone ontwikkelde de functie AmaSense Weather voor het open en neutrale digitale ecosysteem. Bij veranderende weersomstandigheden ontplooien pesticiden hun effecten anders. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en de locatie van het perceel veranderen de temperatuur en de luchtvochtigheid. AmaSense Weather is een sensor die de actuele temperatuur en luchtvochtigheid op de Amazone-spuitmachine detecteert. De integratie van de sensor in het Nevonex-systeem biedt de mogelijkheid om de sensorgegevens te verstrekken aan de boer, consultant of het expertsysteem. Tijdens de applicatie kan de gebruiker onmiddellijk reageren wanneer kritieke drempels worden bereikt. Met elke passage van de gewasbeschermingsspuit nemen de bevindingen over de afbakening van percelen met verschillende microklimaten toe. Hierdoor kan de gewasbeschermingsapplicatie plaatsspecifiek worden aangepast aan het microklimaat, waardoor de effectiviteit van de pesticiden verder wordt verbeterd.

Amazone op Agritechnica: Hall 9, Stand H19

%d bloggers liken dit: