Agribex 2019 komt er aan

Begin december is het opnieuw zo ver. Agribex sluit een goed gevuld beursjaar af. De beurs, die loopt van 3 tot en met 8 december, pakt uit met enkele themadagen, vernieuwde thema-eilanden en reikt de traditionele Gouden en Zilveren Aren, Hoeven en Buxussen uit.

Met meer dan 53.000 vierkante meter oppervlakte ingevuld door meer dan 320 exposanten zijn de paleizen van de Brussels Expo goed gevuld voor de editie 2019. Zoals we gewend zijn van de afgelopen edities start de beurs met een Pro-Day op dinsdag 3 december. De beurs sluit de deuren op zondagavond 8 december om 18u.

Thema-dagen
Tijdens de Pro-Day vindt de officiële opening van de beurs plaats in aanwezigheid van onder meer Minister-president Jan Jambon, Viceminster-president Hilde Crevits (die ook landbouw in haar ministerportefeuille heeft) en Minister van landbouw van de Waalse regering Willy Borsus. Het ticket voor de Pro-Day is wat duurder maar in de prijs zijn onder meer gratis parking, ontvangstkoffie, vestiaire en een lunch inbegrepen. Tijdens de Pro-Day worden ook de Agrafiek-awards uitgereikt door Rekad Uitgeverij.
Op 4 december vindt ’s avonds het Landbouwparlement plaats. Het Landbouwparlement is een initiatief van Fedagrim, dat hun Staten-Generaal een nieuwe naam gaf. Het thema voor 2019 is “Landbouw in de open ruimte” en is toegankelijk voor iedereen. De toegang is gratis, u dient enkel op voorhand te reserveren via info@fedagrim.be. Het Landbouwparlement gaat door in Auditorium 500.
De Ladies Day  gaat door op 5 december. Tijdens deze dag worden alle vrouwen actief in de brede landbouwsector in de schijnwerpers gezet. Een speciale badge, uitgereikt in de Astridhal en Paleis 1 geeft recht op een glaasje Cava of koffie klaargemaakt door een echte Barista, een goodiebag, tombola en de rondetafelgesprekken met onder meer Siska Vanpeteghem, Mieke Verniest, Ann Deneffe, Sofie Keymolen en Marie Capron.

Thema-eilanden
De thema-eilanden werden 3 edities geleden in het leven geroepen en voor elke volgende editie verfijnd. Dit jaar zijn er 3 eilanden, namelijk Smart Farming (Paleis 7), Feed The Future (Paleis 3) en Workshop Live (Paleis 7). Bij Feed The Future ligt de nadruk op de combinatie van diervriendelijk en economisch produceren. Zo wordt er onder meer gekeken naar het label “Beter Leven” en de benodigde infrastructuur hiervoor. Het eiland is zowel gericht op varkens als vleesvee en krijgt medewerking van Vanden Avenne, Slachthuis Swaegers en Best Meat Friends. In de Workshop Live wordt een machinewerkplaats nagebootst en ligt de focus op herstellingen en onderhoud van land- en tuinbouwmachines. Op het thema-eiland Smart Farming worden verschillende nieuwe technieken belicht, zoals taakkaarten, bodemscans, het gebruik van drones voor bodem- en teeltscans en opbrengstmeting. Daarnaast wordt gekeken hoe verschillende machines gekoppeld kunnen worden met deze data en hoe de teeltcyclus gecombineerd met de data verloopt. Deze beide thema-eilanden hebben de Thomas Moore hogeschool als partner.

Prevent Agri vraagt aandacht voor biociden in de volledige sector (akkerbouw, veehouderij, tuinaannemers). De klemtoon ligt op interactie door onder meer een demo fytokast, een voorbeeld van een fytolokaal, een interactief spel en een duidelijke oplijsting van do’s-and-dont’s.

Praktisch:
Wanneer: 
3 (Pro-Day) tot en met 8 december 2019
Waar: Brussels Expo
Tickets:

  • Pro Day: €45 (online) / €50 (kassa)
  • Meerdagenkaart: €55 (enkel online te bestellen)
  • Dagticket: €15 (online) / €17 (kassa)
  • Reductiekaart: €12 (enkel online te bestellen)
  • Voorverkoop: €10 bij Crelan-agentschappen

Meer info: www.agribex.be

%d bloggers liken dit: