Aandrijflijn voor New Holland persen wint Zilver op Agritechnica

New Holland valt op Agritechnica maar liefst 3 maal in de prijzen. Eén van de innovaties die een medaille krijgt is de nieuwe aandrijflijn voor balenpersen met hoge densiteit.  

De nieuwe aandrijflijn is uitgerust met een opstarttechnologie met een powershift met twee versnellingen die voor een soepele inschakeling van de balenpers zorgt. Het systeem zorgt voor een koppeltoename van 79%. Wanneer de aftakas van de tractor 850 tpm bereikt, schakelt de automatische startfunctie de balenpers in en schakelt deze automatisch van de 1ste naar de 2de versnelling. Het systeem ondersteunt de aftakas van de tractor in het starten van het vliegwiel, en beschermt de aandrijflijnen van de tractor en de balenpers. Het grotere vliegwiel, met een diameter van 1.100 mm en een maximale vliegwielsnelheid van 1450 tpm, is aanzienlijk zwaarder en groter qua diameter dan op het BigBaler Plus-model en genereert 2,3 keer meer energie. Een meervoudige platenrem met interne koeling, geïntegreerd in de tandwielkast, vertraagt de plunjer en brengt deze tot stilstand wanneer hij de optimale startpositie bereikt. De meervoudige platenrem dient ook als een noodrem die in staat is om de plunjer binnen 8 seconden veilig tot stilstand te brengen.

%d bloggers liken dit: