Nieuwe fabriek voor Pöttinger

Pöttinger breidt uit. In de lente van 2020 start de constructeur van machines voor ruwvoederwinning, grondbewerking en zaaimachines met de bouw van een nieuwe fabriek in Sankt Georgen (Oostenrijk). De nieuwe fabriek komt op ongeveer 5 kilometer van de hoofdzetel van Pöttinger, die in Grieskichten ligt.

De beslissing voor de start van de bouw is genomen door het voltallige directiecomité, nadat de bouwvergunning eerder was afgeleverd door de overheid. Het nieuwe gebouw zal onder meer een werkplaats van 6.300 m² bevatten, waar de rondbalenpersen en grote harken zullen gebouwd worden. De bedoeling is dat de eerste machines in 2021 gebouwd worden in de nieuwe werkplaats. Het nieuwe gebouw kan flexibel uitgebreid worden, het totale project zal ongeveer 25 miljoen euro kosten. In de nieuwe werkplaats worden 60 arbeidsplaatsen gecreëerd.

%d bloggers liken dit: