Kemper wordt actief in het Cracker segment

De Duitse Maschinenfabrik Kemper gaat voortaan korrelkneuzers en -rollen voor diverse zelfrijdende hakselaar merken aanbieden. Kemper heeft hiervoor een strategische overeenkomst met het Amerikaanse bedrijf Scherer Inc. gesloten.  John Deere bouwt al sinds een jaar Scherer processors af-fabriek in de eigen hakselaars in. Kemper neemt per direct de verkooprechten voor Scherer korrelkneuzers en reserverollen voor hakselaars van andere merken in Europa, het Nabije en Midden Oosten alsmede in de CIS-staten, Azië en Zuid-Amerika over.

„Deze overeenkomst stelt ons in staat om de productportefeuille van Kemper voor zelfrijdende hakselaars uit te breiden, om zo onze klanten beter te kunnen bedienen“, constateert verkoop- en marketing manager Georg Wigger. „Na een grondige beoordeling van de globale hakselaar-business zijn we tot de beslissing gekomen dat we met de producten van Scherer onze klanten het effectiefst kunnen bedienen en ons totale productaanbod kunnen uitbouwen.“

„De nieuwe Cracker-productlijn wordt via het bekende Kemper-verkoopkanaal aangeboden.“, aldus Wigger. „Kemper zal het complete productaanbod in onze verkoop-, service- en onderdelenprocessen integreren, om zo onze service op het hoogste niveau voor hakselaar-klanten wereldwijd te kunnen aanbieden.” De huidige Duitse Scherer-importeur Tobias Häusser & Team en de Italiaanse importeur Agri Parts worden in het verkoopnet van Kemper geïntegreerd. Zij importeren al een aantal jaren producten van Scherer.

„Voor Scherer is het een logische stap, onze producten buiten Noord-Amerika met volle ondersteuning van de Kemper organisatie te vermarkten”, stelt Bob Scherer, president van Scherer Inc. „Wij zijn verheugd over de mogelijkheid om met Kemper samen te werken en zo onze gevraagde korrelkneuzers in deze markten te zetten.“

Scherer gaat de nieuwe kneuzers volgens designspecificaties van Kemper produceren. Alle componenten worden voor Kemper in metrische maten geproduceerd en zijn onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. De processors worden in de Kemper merkkleur onder de productnaam ProfiCrackerTM verkocht.

De Kemper ProfiCrackersTM onderscheiden zich door hun extreem robuuste componenten zoals rollen, assen en lagers. Het speciale Twin Cut oppervlak van de rollen zorgt voor een perfecte korrelkneuzing ook bij langere snijlengtes. De lagers worden continu met een olienevel gesmeerd en gekoeld en hebben een significant langere levensduur. Een verdere bijzonderheid is de temperatuurmeting op de lagers, die een continue bewaking van de lager toestand mogelijk maakt. De chauffeur wordt voor hogere temperaturen gewaarschuwd, hogere temperaturen kunnen duiden op een mogelijke uitval. Preventieve reparaties kunnen zo tijdig worden ingepland, waardoor omvangrijke schade en ongewenste uitvaltijden op het veld worden vermeden. De gepatenteerde processorbehuizing met opklapbaar frame biedt gemakkelijke toegang tot de korrelkneuzer en vergemakkelijkt zo het onderhoud. De processor laat zich snel openen, zodat de rollen gemakkelijk verwisseld kunnen worden.

Kemper levert behalve de nieuwe ProfiCrackersTM tevens reserverollen voor Claas Crackers en Krone Conditioners. „Wij willen aan alle vereisten voor een excellente korrelkneuzing voldoen en tegelijk een significant langere levensduur waarborgen“, stelt Wigger. „Wij zijn momenteel in gesprek met meer veldhakselaar-fabrikanten over een mogelijke samenwerking.”

Gedurende de oogst van 2019 wordt een beperkt aantal hakselaars met de nieuwe Kemper ProfiCrackersTM uitgerust. De officiële verkoop zal starten voor het seizoen 2020. Kneusrollen voor actuele Claas en Krone hakselaars staan voor de oogst van 2019 in beperkte omvang voor verkoop ter beschikking.

%d bloggers liken dit: