Fliegl neemt Brochard over

Fliegl, constructeur van onder meer afschuifwagens en klein landbouwmateriaal, neemt het Franse Brochard over. Brochard bouwt stalmestspreider, aanhangwagens en overlaadwagens.

Met de overname van Brochard verbreedt Fliegl hun segment universeelspreiders, maar ook verstevigd het marktaandeel in Frankrijk op deze manier. Het stijgende gebruik van vaste mest en compost in markten als biologische landbouw, groeiende aandacht voor dierenwelzijn en verschillende manieren waarop in verschillende regio’s wordt omgegaan met vaste mest maakt de overname voor Fliegl des te interessanter. De merknaam Brochard Agriculture wordt behouden, zowel in Frankrijk waar het al een bekende naam is, als in andere landen.

Alain Bellion, die al meerdere jaren voor Brochard werkt, wordt de Technical Sales Director voor de nieuwe firma. Hij zal onder meer instaan voor de technische ontwikkelingen, de implementatie van Fliegl kwaliteitsstandaarden bij Brochard en verantwoordelijkheid van de productie en verkoopondersteuning.

Brochard zal op een aparte productielijn ook stalmestspreiders met horizontale en verticale walsen bouwen die onder naam van Fliegl zowel in Duitsland als in andere landen gecommercialiseerd zullen worden. De eerste machines zullen op Agritechnica getoond worden.

YouTube player
%d bloggers liken dit: