Steyr Expert: Een grote trekker in compact formaat

Steyr stelde de nieuwe Expert CVT voor tijdens een meeting in Saalfelden, dicht bij Salzburg. Met de vertrouwde Steyr look richt de Expert CVT zich op landbouwers die een krachtige tractor nodig hebben in een compact formaat met superieur comfort: S-Control CVT-transmissie, Fase V-motor met  HI-eSCR2, een hoogwaardige hydraulische CCLS-pomp van 110 l/min, vooras- en cabinevering, en een ruime cabine zijn een aantal van de overtuigende kenmerken van de nieuwe tractor.

“Deze tractor is een van onze antwoorden op de ontwikkelingsbehoeften van onze klanten, omdat de Expert CVT de traploze transmissie nu beschikbaar maakt in het 100 pk-segment”, benadrukt Christian Huber , Vice President Global Tractor Product Management.

De nieuwe Steyr Expert CVT-serie versterkt het lichtgewichtsegment met 100 tot 130 pk van de STEYR-familie. De tractor zal worden aangeboden met een nominaal vermogen van 100 pk (4100 Expert CVT), 110 pk (4110 Expert CVT), 120 pk (4210 Expert CVT) en 130 pk (4130 Expert CVT). Dankzij de beproefde 4-cilinder NEF 4,5-litermotor die voldoet aan Fase V bieden de modellen alle vier een max. curve van 10 pk extra. Het speciale nabehandelingssysteem (ATS) werd ontworpen om mooi de motorkap te passen en de bestuurder op die manier optimaal zicht te bieden. Alle onderdelen van de ATS bevinden zich in de compacte alles-in-een-eenheid onder de motorkap. Dit ontwerp zorgt voor beter zicht vooruit, zijwaarts en omlaag.

De CVT-transmissie met twee schakelgroepen, die volledig intern is ontwikkeld, vormt het hart van de nieuwe Expert CVT-serie. Met deze transmissie kan soepel worden versneld en van stilstand tot een maximumsnelheid van 40 km/h, wat dankzij de eco-functie met een laag motortoerental kan worden gedaan, voor een opmerkelijke brandstofefficiëntie. De CVT-transmissie werkt met de dubbele-koppelingstechnologie (DCT), voor optimale prestaties, en is bovendien standaard uitgerust met de actieve stilstandregeling, om zelfs op hellingen en in velden eenvoudig te kunnen starten en stoppen.

Zelfs onder zware belasting vindt de S-Control CVT-transmissie met S-TRONIC motor-transmissie management snel de optimale versnelling voor een uitstekend vermogen en maximaal koppel. Een nieuwe elektronische controller regelt de gehele CVT-transmissie, waardoor niet alleen sneller wordt geschakeld, maar ook een hogere motorefficiëntie bij alle snelheden wordt gegarandeerd. Dankzij dit principe wordt het motorvermogen optimaal en uiterst efficiënt benut, terwijl de totale bedrijfskosten worden verlaagd.

De grote en ruime cabine is ontworpen met vier stijlen voor de beste bestuurdersomgeving in zijn klasse. Een aantal van de aangename kenmerken van deze bijzonder comfortabele cabine zijn het uitstekende zicht en de cabine- en voorasvering. Dankzij de vertrouwde indeling van de bedieningen en de gebruikersinterface raken bestuurders snel gewend aan de Expert CVT en werken ze met grote efficiëntie.

Aangezien de Steyr Expert CVT bewust werd ontwikkeld met het oog op regelmatige en effectieve werkzaamheden met de aftakas, verricht deze tractor vooral goed werk tijdens het maaien, balenpersen, lichte grondbewerking, zaai klaarleggen, planten en transport. Met de voorlader voorbereiding optie levert de Steyr Expert CVT ook overtuigende prestaties met de voorlader werk.

De nieuwe Expert CVT-tractorserie wordt standaard uitgerust met een hoogwaardig hydraulisch systeem met gesloten circuit en een oliedebiet van 110 l/min. Naast het hydraulisch systeem met Closed Center Load Sensing (CCLS) kunnen bestuurders genieten van een snelle en krachtige reactie op elke hydraulische vraag, of het nu de fronthefinrichting, achterhefinrichting of frontlader betreft. Aangezien olie alleen op verzoek van de bestuurder circuleert, is dit een uitzonderlijk systeem dat opmerkelijke efficiëntie en uitstekende prestaties levert.

De optionele fronthefinrichting (FHPL) en frontaftakas maken de Steyr Expert nog veelzijdiger. Dankzij het multifunctionele draagframe van de vooras zijn de optionele fronthefinrichting en frontaftakas volledig in het ontwerp van de tractor geïntegreerd, voor een keurige indeling, eenvoudige bediening en optimaal zicht voor de bestuurder. Zowel de fronthefinrichting als de frontaftakas met elektronische regelkleppen is uitgerust met bedieningsschakelaars die makkelijk te bereiken en te bedienen zijn aan de voorkant van de tractor.

%d bloggers liken dit: