Krone Easy Cut B 870 en EasyCut B 1000 nu met nieuwe dwarsafvoerband

Voor de maaierseries EasyCut B 870 CV/CR Collect en EC B 1000 CV/CR Collect biedt Krone vanaf nu een nieuwe dwarsafvoerband aan. Van de nieuwe dwarsafvoerband met 910 mm breedte heeft Krone de diameter van de bandrollen 25 % vergroot. Daardoor zijn nu ook bij grote voerhoeveelheden nog hogere bandsnelheden mogelijk bij een voorbeeldige zwadafleg.

Praktische kenmerken zijn de instelbare geleideplaat  voor de verbeterde gewasstroom en een voorbeeldige zwadafleg. De gewenste zwadbreedte laat zich met een pen/gat in het frame grof voorinstellen, alle andere functies voor een flexibele zwadvorming regelt de bestuurder comfortabel met de bandsnelheid. Optioneel zijn in extra hoogte verstelbare acceleratiewalsen verkrijgbaar.

Verdere pluspunten: de frameloze band is lichter dan zijn voorganger en draait onder alle omstandigheden zonder problemen. De betere toegankelijkheid van de band  maakt snellere reiniging mogelijk. Standaard beschikken de maaiers voor de aandrijving van de dwarsafvoerband over eigen boordhydrauliek, onafhankelijk van de tractorhydrauliek.

 

 

%d bloggers liken dit: