De nieuwe Amazone Pantera 4503

Met de nieuwe Pantera 4503 lanceert AMAZONE een zelfrijdende veldspuit met het nieuwe Comfortpakket 1 en een innovatieve spuitboomgeleiding. De Pantera 4503 voldoet aan emissienorm 5. Het hart van de Pantera 4503 is een Deutz 6-cilinder motor met 218 pk-motorvermogen. De lijnmotor met turbocompressor en interkoeling voor maximale vermogensbehoefte zorgt dankzij de intelligente motorregeling in ECO-modus voor een minimaal brandstofverbruik. Wanneer er echter meer vermogen nodig is, bijvoorbeeld op steile hellingen, dan beschikt de bestuurder over de POWER-modus. Voor de nabehandeling van de uitlaatgassen maakt AMAZONE gebruik van uitlaatgasrecirculatie met een diesel oxidatiekatalysator en diesel fijnstoffilter – dat beschermt het milieu! Het roetfilter wordt tijdens bedrijf continu geregenereerd. De SCR-katalysator reduceert de stikstofoxiden met behulp van inspuiting van Diesel-Exhaust-Fluid (DEF). De 20-liter DEF-tank bevindt zich naast de 230-liter dieseltank. Het DEF-verbruik is ongeveer 2,5% van het brandstofverbruik.

Onder de afdekkap aan de linkerkant is het SmartCenter verborgen met de vulmengbak en de complete bedieningsarmatuur met vulaansluitingen voor zuigvulling. Het Comfortpakket 1 van de nieuwe Pantera met de TwinTerminal 3.0 op het bedieningspaneel maakt bediening van de machine nog comfortabeler. Het bevat standaard een automatische vulstop voor de zuigzijde. Optioneel is dit ook beschikbaar voor de perszijde. Het gewenste vulniveau van de spuittank kan worden ingevoerd in de cabine in de ISOBUS-terminal of op het bedieningspaneel in de TwinTerminal. Tijdens het gebruik regelt de roerwerkregeling de roercapaciteit afhankelijk van het niveau in de tank. Bovendien maakt het Comfort-pakket een automatische reiniging mogelijk, die op afstand vanuit de cabine kan worden bediend.
Als alternatief kan de Pantera ook worden uitgerust met het Comfortpakket 2 inclusief een extra schoonwaterpomp. Bij dit pakket kan de machine continu worden gereinigd en kan tijdens het vullen met een zuigslag behalve de spuittank ook de schoonwatertank worden gevuld.

Optioneel kan de Pantera worden uitgerust met de nieuwe actieve spuitboomgeleiding ContourControl en het SwingStop actieve zwiepdempingssysteem met een werkbreedte tot 40 m. De Super L2-spuitboom en de nieuwe Super L3-spuitboom in combinatie met ContourControl beschikken ook over de nieuwe Flex-bediening. Dit maakt het in- en uitklappen 40% sneller. Daarmee kan de niet-productieve tijd bij verwisselen van percelen aanzienlijk worden verminderd.

Met ContourControl biedt AMAZONE een innovatieve technologie die voldoet aan de eisen voor hogere werksnelheden met de hoogste precisie tijdens het toedienen. ContourControl kan ook naar beneden neigen met de spuitboom, waardoor de afstand tot het gewas altijd exact wordt aangehouden. Terwijl ContourControl voor een zeer goede verticale spuitboomgeleiding zorgt, optimaliseert SwingStop de horizontale positie, vooral voor grote spuitbomen. De zeer snelle en exact werkende hydraulische spuitboomgeleiding maakt hogere snelheden mogelijk tijdens het gebruik. In combinatie met de elektrische individuele dopschakeling AmaSelect bereikt men een ongeëvenaard prestatieniveau met maximale precisie.

Naast de gewijzigde moderne uitlaatgastechnologie, het Comfort-pakket en de innovatieve geleiding van de spuitboom zijn er verdere wijzigingen en verbeteringen aangebracht. Zo beschikt de Pantera 4503 over stofdichte opbergvakken bij de opstap en nieuwe LED-achterlichten.

%d bloggers liken dit: