Claydon toont 2 nieuwe machines op Cereals 2024

Claydon voegt een fronttank en een nieuwe zaaimachine toe aan hun gamma. Deze maakten hun debuut op Cereals 2024, een beurs voor akkerbouwers in Groot-Brittannië. 

Claydon is gekend voor hun veelzijdige directzaaimachines. De fabrikant bouwt verder op die veelzijdigheid door een nieuwe fronttank en een nieuwe zaaimachine toe te voegen aan hun gamma. De fronttank heeft een inhoud van 2.750 liter en is onderverdeeld in 2 compartimenten (45%/55%). Twee doseerunits leveren gemengde of gescheiden zaad/kunstmeststromen naar de achteraan gemonteerde zaaimachine. Een ISOCAN-terminal bestuurt alle functies van de fronttank en maakt zaaien met variabele snelheid mogelijk, afhankelijk van de controller en licentie. De Evolution fronttank is ISOBUS-compatibel en wordt geleverd met verwisselbare doseerschijven met een kleine, middelgrote of grote diameter voor een breed scala aan zaden en meststoffen. Hij weegt 730 kg, is 2476 mm breed, 1803 mm hoog en 1619 mm lang, heeft twee vulsensoren die waarschuwen bij ‘laag niveau’ en ‘leeg’, werklampen, twee wegcamera’s, een gereedschapskist en een inklapbare opstap aan de voorkant. Tot de opties behoren 550 kg ballast, plus packerwielen met passieve besturing en wielschrapers.

De nieuwe Evolution zaaimachine kan gebruikt worden in combinatie met de Evolution fronttank en is verkrijgbaar in werkbreedtes van 3m, 4m, 4,5m, 4,8m, 5m of 6m. De standaardspecificatie omvat één verdeelkop met 38 mm zaaizaadtoevoerslangen, maar optioneel kan een tweede verdeelkop worden geleverd, zodat de meststoffen zowel aan de voorste tand als aan de achterste zaaitand kunnen worden toegevoerd.

Beide machines zijn binnenkort leverbaar via het nieuwe dealernetwerk dat Claydon aan het uitbouwen is in België.

YouTube player
%d bloggers liken dit: