Manitou toont eerste elektrische verreiker voor de landbouwsector

Manitou toonde op Agribex in preview hun eerste volledig elektrische verreiker voor de landbouwsector. De Manitou MLT 625e kan 2 ton tot 6 meter hoog heffen, en dat zonder directe uitstoot. De batterij laden kan op 3u, waarna er 4u continu kan gewerkt worden. De machine is onder meer geschikt voor (kleine) veehouders, paardenhouders en plantenkwekerijen. 

Op de eerste dag van Agribex onthulde Manitou de MLT 625e, hun eerste verreiker voor landbouwgebruik. De machine kan maximaal 2 ton tot 6 meter hoogte heffen, met ingetrokken telescoop kan tot 2,5 ton geheven worden.  De verreiker heeft 3 besturingsmodi, vierwielbesturing en een draaicirkel van 3,31m. Met een “Boost” kan de maximale rijsnelheid snel behaald worden en zijn snellere bewegingen van giek en bak mogelijk. Ook oneffen terrein is voor de MLT 625e geen probleem met een achterste pendelas, hoge bodemvrijheid en banden met landbouwprofiel.

Instappen kan vlot en dat zonder trap. De MTL 625e is uitgerust met de Harmony display, zoals die al op verschillende modellen van de MLT NewAg reeks beschikbaar is. 60 pop-ups, vertaald in meer dan 25 talen zijn beschikbaar om de operator te helpen. Het systeem is uitgerust met een Joystick Switch & Move, een aanwezigheidssensor en een automatische parkeerrem voor extra veiligheid. De MLT 625e wordt standaard geleverd met LED-lampen en werklampen voor uitstekend nachtzicht, een telefoonhouder en een verstelbare stuurkolom.

De Li-ion batterij kan gemakkelijk geladen worden via de geïntegreerde 9kW lader. Vanaf een 380V stopcontact duurt het 3u om de batterij te laden, maar de machine kan ook via een standaard stopcontact geladen worden. Met een volle batterijlading kan 4u onafgebroken gewerkt worden, in standaardmodus. Een regeneratiesysteem wordt geactiveerd wanneer het gaspedaal wordt losgelaten om energie terug te winnen tijdens het vertragen. Deze regeneratie heeft een positieve invloed op de autonomie van de machine.  Het onderhoud van de Manitou MLT 625e is geoptimaliseerd dankzij een anti-emulsiefilter dat het benodigde volume hydraulische olie vermindert. Daarnaast is onderhoud eenvoudig dankzij de toegang tot de achterkant van de giek en een behuizing die zonder speciaal gereedschap kan worden verwijderd, zodat eventuele stroresten gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

%d bloggers liken dit: