New Holland haalt maar liefst 3 medailles binnen bij de Innovation Awards op Agritechnica, waaronder de enige gouden medaille. Die wordt toegekend aan de nieuwe CR maaidorser met dubbele rotor. De zilveren medailles zijn voor de T4 Electric en de T7 Methane Power.

Uit de 218 aanvaarde inschrijvingen voor de Innovation Awards bekroonde de professionele jury van DLG de nieuwe New Holland CR maaidorser met dubbele rotor met een gouden medaille.  Bij de ontwikkeling van deze maaidorser, die binnenkort in België gebouwd wordt, keken de ingenieurs naar de optimalisatie van de aandrijving van het dorssysteem. Zo kan de capaciteit van de machine opgevoerd worden, terwijl de wettelijke afmetingen van de machine niet overschreden worden.  De kern van de nieuwe CR maaidorser is de aandrijftechnologie met een motor die in de lengterichting is gemonteerd in dezelfde hellingshoek als de rotoren. De aandrijfas van de dorsrotoren bevindt zich aan de rechterkant van het chassis boven het rotorhuis. Hierdoor zijn er aan beide kanten van het chassis geen aandrijvingen tussen het chassis en het rupsonderstel, waardoor de breedte van het chassis aanzienlijk is toegenomen. De zo ontstane ruimte is gebruikt om het dorskanaal te verbreden en daardoor dorsvermogen van de maaidorser te verhogen.

Naast de gouden medaille voor de CR maaidorser krijgt New Holland ook een zilveren medaille voor de T4 Electric, een volledig elektrisch aangedreven trekker met doorgedreven autonome mogelijkheden. Ook de T7 Methane Power LNG krijgt een zilveren medaille. Met de T7.270 LNG is New Holland de eerste fabrikant die een gastrekker met LNG-tanks presenteert. Dankzij een speciale dubbelwandige technologie kunnen de vacuümgeïsoleerde tanks worden aangepast aan de typisch vormen van tractoren, waardoor een tankinhoud van 200 kg mogelijk is in de T7.270 LNG. Het methaan wordt in deze speciale tanks constant onder min 162°C en dus in vloeibare toestand gehouden.

%d bloggers liken dit: