Nieuwe versie van Horsch Taro 6

De Horsch Taro 6 werd eerder al in 2020 voorgesteld. De fabrikant komt nu met een vernieuwde versie naar Agritechnica. De Taro 6 SL is een lichtgewicht en zeer flexibele 3-punts zaaibalk, die gecombineerd wordt met de Partner fronttank. De zaaimachine is bijzonder interessant voor klein gestructureerde of biologische landbouwbedrijven en vormt een slagkrachtig duo met de Transformer 6 VF. 

De Horsch Taro 6 SL bestaat uit een packer en zaaielementen. Er kan uit verschillende types packers gekozen worden, afhankelijk van de grondsoort. Zaaien gebeurt door middel van de TurboDisc zaaikouters die de packer volgen. De Taro 6 SL blinkt onder andere uit door zijn lage gewicht van ongeveer 3 000 kg (afhankelijk van de uitrusting).

De machine kan uitgerust worden met een pneumatisch systeem met een enkele of dubbele zaadverdeling, mogelijkheid tot halve machinebreedte afsluiting of een selectieve dosering. Dankzij de selectieve dosering in het zaadverdeelsysteem kan gekozen worden tussen rijafstanden van 12,5 – 25 cm of 15 – 30 cm.

Dankzij de directe aanbouw aan de trekker en de korte bouw van de machine worden zijdelingse trekkracht voorkomen bij het zaaien op hellingen. Dit is vooral interessant bij grote rijenafstanden en voor mechanische onkruidbestrijding.  Voor een extra egalisatie van het veld heeft Horsch de nieuwe machines van de Taro SL lijn voorzien van de optie om een Crossbar te monteren waarvan de agressiviteit hydraulisch kan worden aangepast in de trekkercabine. Zo kan de grond weer geëgaliseerd worden en kunnen kluiten gebroken worden om een nog fijner en egaler zaaibed te krijgen. In de toekomst zullen er twee verschillende frames zijn voor de Taro lijn: het al bekende frame van de Short Line lijn en het iets langere frame waarin de Crossbar kan worden geïntegreerd.

%d bloggers liken dit: