Lemken heeft al langer een halfgedragen versie van de Koralin in hun gamma. Deze gecombineerde schijven- en tandencultivator wordt gebruikt voor zeer oppervlakkige grondbewerking, stoppelbewerking en het inwerken van groenbemesters. Voor seizoen 2024 komt er nu ook een gedragen versie van deze machine. De gedragen Koralin zal echter enkel met tanden uitgerust zijn.

De aanbouwversie van de Koralin heeft een werkbreedte van 6,6 meter en is uitgerust met 3 rijen tanden. De tanden hebben 38 cm brede DeltaCut scharen die een vlakke bewerking over de gehele werkbreedte garanderen, en dat voor een minimale werkdiepte van twee centimeter. In tegenstelling tot de reguliere veertandcultivators is de Koralin uitgerust met starre cultivatortanden , om een exacte werkdiepte te waarborgen. Ter beveiliging zijn ze standaard voorzien van breekbouten, maar ze kunnen ook worden uitgerust met een automatische overbelastingsbeveiliging.

De dieptegeleiding van de Koralin van LEMKEN werkt hydraulisch via een dubbel werkende regeleenheid. Hiervoor zijn de hydraulische cilinders van de tastwielen aan de zijkant en in het midden met elkaar verbonden. Dit bespaart tijd bij het instellen en waarborgt dat de machine parallel staat aan de bodem. Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn verschillende rollen beschikbaar voor het aandrukken of verkruimelen van de bodem, die kunnen worden gecombineerd met een een- of tweerijige eg. In plaats van een rol kan ook voor een vierrijige eg worden gekozen.

Om waterbesparend te werken kan de Koralin perfect worden ingezet voor de eerste en tweede stoppelbewerking. Bovendien is hij zeer geschikt voor het inwerken van bijvoorbeeld tussengewassen en voor de onkruidverwijdering voorafgaand aan het zaaien. De Koralin is verkrijgbaar vanaf het voorjaar 2024.

%d bloggers liken dit: