Bomech gaat flexibel tot 36 meter breed

Bomech introduceert op Agritechnica een nieuwe sleepslangbemester, de V36.21.  Uniek aan deze sleepslangbemester is dat deze een flexibele werkbreedte heeft van 21 tot 36 meter. De slangafstand bedraagt 25 cm, en de machine heeft een doorstroomcapaciteit van > 12m³ per minuut.

De nieuwe Bomech V36.21 sleepslangbemester kan aan elke kant tot 7,5 m worden uitgeschoven. Hierdoor kan de werkbreedte traploos aangepast worden tussen 21 en 36 m. Deze nieuwe machine biedt ook de optie om één arm 1,5 of 2 meter in te schuiven voor bijvoorbeeld bufferstroken. Bij het inschuiven van de arm(en), wordt slang na slang omhoog gezwenkt door middel van een curvebaan. De slangen knikken tijdens het opklappen door middel van special rubber in het midden en zijn zo strak afgesloten.

 Bomech heeft gebruik gemaakt van de ervaring die is opgedaan met de brede sleepvoetbemesters en heeft een gedempte staalkabelconstructie voor zowel de voor- als achterzijde van de armen ontwikkeld. Wanneer de bestuurder remt of versnelt, worden de naar voren of achter bewegende armen gestabiliseerd door de hydraulisch voorgespannen kabels aan de voor- en achterzijde van de machine. De voorspanning op de staalkabels wordt gerealiseerd door middel van een accumulator.

Voor een goede bodemvolging is de sleepslangbemester uitgerust met nieuw ontwikkelde sensoren op beide hoofdarmen. De machine heeft 144 slanguitgangen, de slangafstand bedraagt 25 cm. Standaard zijn 4 deelbreedtes mogelijk, voor een goede verdeling van de mengmest is de machine uitgerust met 4 Alrena exactverdelers.

 

%d bloggers liken dit: