Steyr introduceert volledig nieuwe Absolut CVT lijn

Enkele maanden na de presentatie van de 6280 Absolut CVT -tractor, brengt Steyr Traktoren nu een volledige reeks nieuwe Absolut CVT-modellen uit. De nieuwe Absolut reeks krijgt veel technologie mee die zich al eerder bewezen heeft op grotere Steyr-modellen. Er zijn vijf nieuwe Absolut CVT-modellen, van de 6200 tot de 6280. De laatste drie cijfers staan voor het maximale vermogen zonder boost.

De nieuwe Steyr Absolut CVT trekkers hebben een 6,7-liter grote FPT NEF zescilindermotor onder de kap, die natuurlijk voldoet aan de Stage V normen. Ze leveren tot 11% meer vermogen over de hele lijn met een maximumkoppel van 1.250 Nm bij 1.500 t/min op het grootste model. Groter, sterkere assen maken een bruto voertuiggewicht tot 15.000 kg mogelijk.

De belangrijkste wijziging aan de nieuwe Absolut trekkers is een nieuwe cabine die intern 8% groter is, waardoor de bestuurder meer bewegingsruimte en extra opbergruimte heeft. Het geluidsniveau in de cabine bedraagt slechts 66 decibel, gemeten ter hoogte van het oor van de chauffeur. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige afwerkingsmaterialen, een tractorgegevensdisplay in de A-stijl met Steyr-interface met gemakkelijk af te lezen cijfers en symbolen, en een grote koelbox geïntegreerd onder de passagiersstoel. De cabine krijgt ook 11% meer glas voor een beter zicht, meer veiligheid en werkgemak. Het rijcomfort wordt verbeterd door een nieuw S-Comfort veersysteem met gecoördineerde vooras-, cabine- en achterhefdemping.

De hoogwaardige stoel met zijdelingse vering, koeling en verwarming krijgt ook een bovenste draaibare rugleuning. Een nieuwe Multicontroller-armsteun heeft configureerbare bedieningselementen en hydraulische kleppen, een draai-en-druk knop en een nieuw 12 inch Infomat 1200 touchscreen in tabletstijl, waarmee ISOBUS-compatibele werktuigen kunnen worden bediend. De nieuwe Absolut CVT-modellen beschikken ook over de functie Tractor Implement Management (TIM), waarmee een aftakas aangedreven werktuig, zoals een balenpers, automatisch de voorwaartse snelheid van de trekker regelt, voor maximale efficiëntie.

De nieuwe modellen zijn echter meer dan een huidige Absolut CVT met een nieuwe cabine. Veranderingen in het hart van de trekkers omvatten de mogelijkheid om de CVT-werking en instellingen aan te passen en op te roepen op basis van voorkeuren en taakvereisten, waardoor tijd wordt bespaard en de bediening wordt vereenvoudigd. Deze functie, die uniek is onder de Steyr-modellen, werd ontwikkeld ter ondersteuning van versnellings-/vertragingsgedrag, pendelrespons en gevoeligheid voor zowel de Multicontroller als het gaspedaal, waarbij de laatste een nieuwe, responsievere eenheid is die die indien nodig kan worden uitgeschakeld.

S-Fleet telematica maakt bewaking op afstand en automatische overdracht van gegevens en records via de lucht mogelijk, die vervolgens toegankelijk zijn via de pc via het MySteyr.com webportaal of de mobiele S-Fleet app. Daarnaast kunnen instructies zoals taakkaarten ook naar de trekker worden gestuurd vanaf een smart device/PC. Vijf jaar telematica-abonnement wordt standaard meegeleverd. Als de eigenaar het toestaat, kan zijn Steyr-dealer de tractoren met S-Fleet Remote Support ook opvolgen, waarmee vroegtijdige waarschuwingssignalen van machineproblemen kunnen worden opgespoord.

De nieuwe Absolut CVT-trekkers krijgen een dieseltank die 15% groter is geworden.De nieuwe tank biedt ook ruimte voor een gereedschapskist om rommel in de cabine te minimaliseren. Een geïntegreerde tank is optioneel. De hogere 2,05 m (710/70 R42) achterbandoptie die op de Absolut 6280 CVT is geïntroduceerd, is nu ook beschikbaar op de modellen 6220 en 6240 voor meer tractie en draagvermogen.

%d bloggers liken dit: