Pöttinger rust Terria-cultivator uit met Tegosem zaaiunit

Bij Pöttinger kunnen de Terria drie- en vierrijige tandcultivatoren voortaan ook uitgerust worden met de Tegosem zaaiunit. Zo kan in 1 werkgang een stoppelbewerking gebeuren en vanggewas ingezaaid worden. In het voorjaar kan de Tegosem ook gebruikt worden om kunstmest, slakkenbestrijding of microgranulaten te strooien bij grondbewerking. 

De Tegosem heeft een verwisselbare verdeelas. Deze wordt elektrisch aangedreven in functie van de rijsnelheid. Op de kopakkers wordt de verdeling automatisch gestopt. Het zaad of de kunstmest wordt pneumatisch verdeeld door middel van een hydraulisch aangedreven ventilator. Voor een gelijkmatige verspreiding en om de verdeling van het product te variëren kan de hoek van de verdeelmonden worden ingesteld door de as te verstellen. Op deze manier kan het zaad vóór de volgrol of in de buurt van de rol worden verspreid voor optimale kiemomstandigheden. Voor de bediening van de Tegosem is een duidelijke, intuïtieve terminal beschikbaar.

Om efficiënt gebruik te maken van de trekkracht van de trekker, kan de dissel van de Terria worden uitgerust met het optionele Traction Control hydraulisch lastoverdraagsysteem. Hierdoor kan meer gewicht worden overgebracht naar de achteras van de trekker. De druk in de disselcilinder kan worden aangepast om op verschillende diepten te werken. Dit maakt het mogelijk om tot 1400 kg gewicht over te brengen. Dit verlaagt de bedrijfskosten en verhoogt de efficiëntie van de cultivator.

Vlakke, gelijkmatige nivellering is doorslaggevend voor de te volgen werkgangen en voor een gelijkmatige zaadopkomst. Om het nivelleren op lichte percelen verder te verbeteren, kunnen Terria-modellen met tandemvolgende rollen nu worden uitgerust met een optioneel nivelleerbord in plaats van holle schijven. Dit zorgt voor een uniform, gelijkmatig werkoppervlak en heeft een positief effect op de verkruimeling.

De Terria bestaat in werkbreedtes van 4,0 tot 6,0 meter en in versies met 3 en 4 rijen tanden. De Tegosem vergroot deze veelzijdigheid nog verder, waardoor het gemakkelijker wordt om meerdere bewerkingen tegelijk uit te voeren. Het Traction Control-systeem zorgt voor een optimale overdracht van de trekkracht van de trekker naar de stoppelcultivator, waardoor de winstgevendheid toeneemt.

%d bloggers liken dit: