CNH Industrial trekt alle bedrijfsactiviteiten uit Rusland terug

CNH Industrial kondigde vorige week aan dat het elke ondersteuning van zijn bedrijfsactiviteiten in Rusland stopzet. Eerder had CNHi de levering van machines en onderdelen al opgeschort na de invasie van Oekraïne door Rusland. 

Na het opschorten van de leveringen aan de Russische markt in maart 2022 en voorafgaand aan deze aankondiging was het bedrijf de salarissen van werknemers en administratieve kosten in verband met het hoofdkantoor in Moskou blijven betalen. CNH zegt dat de afstoting neerkomt op een “totale tegenwaarde van ongeveer 60 miljoen US$”.

Het kantoor in Moskou beheerde de invoer en distributie van zijn producten in Rusland, regionale bedrijfsactiviteiten en commerciële financiering, en omvatte productielocaties voor landbouwmachines en -werktuigen en bouwmachines, en een onderdelenmagazijn. Deze vestigingen hadden ongeveer 200 werknemers in dienst, volgens de woordvoerder van het bedrijf.

Voor het fiscale jaar eindigend in 2021, het laatste volledige jaar van de activiteiten, genereerden de Russische activiteiten inkomsten ter waarde van ongeveer 380 miljoen dollar,  goed voor 2% van de geconsolideerde inkomsten van het bedrijf in 2021.

%d bloggers liken dit: