Bos Bolsward en Ufkes Greentec bundelen krachten

Begin april heeft Ufkes Greentec een belang genomen in Bos Bolsward. Beide bedrijven richten zich op nichemarkten en produceren kleine series machines met klant specifieke aanpassingen. Beide bedrijven blijven 100% zelfstandig opereren maar gaan de krachten bundelen waar kan.

Bos Bolsward richt zich op grondverzet, egalisatie en het sloot- en bermonderhoud terwijl Ufkes Greentec een gamma machines voor de boomverzorging en boomrooierij heeft. Gezamenlijk hebben de Ufkes bedrijven en Bos Bolsward dagelijks ca. 90 voltijdse personeelsleden aan het werk. Door de handen in elkaar te slaan krijgen de bedrijven de slagkracht die nodig is voor een stabiele toekomst. Beide bedrijven blijven 100% zelfstandig opereren en gaan van elkaar de capaciteiten benutten waar het kan op het gebied van; engineering, verkoop, productie en service.

“De ontwikkelingen in de markt gaan ontzettend hard,” zegt Joris Bos. “We moeten volop blijven investeren in nieuwe ontwikkelingen en doorverbeteringen. Door het toe te passen van veel gemeenschappelijke technieken en besturingssystemen kunnen we de komende jaren grote stappen maken. Ik ben blij dat wij in Ufkes een goede partner hebben gevonden met hetzelfde oog voor kwaliteit en ontwikkeling.”

“De markt verandert zich steeds meer naar grotere en professionele bedrijven die streven naar machines waar met minder personeel meer capaciteit kan worden gehaald,” vult Jippe Ufkes aan. “Dit betekent een andere manier van machine bouwen in combinatie met de hoogste kwaliteit om downtime van een machine te voorkomen. Waar er zich een probleem voordoet wordt dit zo snel mogelijk opgelost. Ik ben trots dat wij deel uit mogen maken van Bos Bolsward.”

Bos Bolsward heeft afgelopen jaar haar 60-jarig geleden gevierd en richt zich sinds de start op onder meer machines voor sloot- en bermonderhoud zoals maaiarmen, klepelmaaiers en diverse (walkant)frezen. De maaiarmen worden vast aangebouwd aan de tractor of gekoppeld met een snelwisselsysteem. Daarnaast levert Bos Bolsward kilvers en schuifdozers voor de egalisatie van percelen, sportvelden, industrie en aanleg van wegen. Daarnaast bouwt Bos sinds jaar en dag walkant frezen om de hekkelspecie over het land te verspreiden.

Sinds de oprichting in 2004 maakt Ufkes Greentec houtversnipperaars, stobbenfrezen, bosfrezen en boomzagen voor het onderhouden en rooien van bomen, voor de professionele markt wereldwijd. Deze machines worden geleverd aan boomrooierijen, boomverzorgers, bosbouwbedrijven, aannemers, loonwerkers, gemeentes, en professionele hoveniers.

%d bloggers liken dit: