Amazone Tyrok 400 ploeg nu ook in onland variant

Amazone maakt het voortaan ook mogelijk om onland te ploegen met de Tyrok 400. Wisselen tussen onland en in de voor ploegen gaat snel en zorgt voor flexibiliteit bij het ploegen. De Tyrok 400 bestaat met 7, 8 en 9 scharen en is geschikt voor trekkers tot 400 pk.

Onland ploegen maakt het gebruik van brede of dubbele banden of rupsen mogelijk. Zo wordt bodemverdichting algemeen verminderd en verdichting in de voor helemaal vermeden. Daarnaast zorgt het Onland ploegen voor een verbeterde treklijn door de geringere zijdelingse trekkracht en de efficiëntere krachtoverbrenging. GPS-stuursystemen kunnen bovendien voor maximaal werkcomfort en de exacte aansluiting op de volgende voor worden ingezet. De constante dieptegeleiding gebeurt via het voorste tastwiel dat permanent op de onbewerkte bodem loopt. Snel wisselen tussen onland of in de voor ploegen kan door de hydraulische hefboom aan de omkeerarm te draaien.

De Tyrok Onland kan ook punten scoren met het nieuwe SmartTurn systeem. Op de kopakker wordt het snelle wentelproces kort voor het einde tweemaal hydraulisch afgeremd. Dit leidt tot een materiaalvriendelijk dempend effect wanneer de cilinder wordt ingetrokken. Er hoeft geen concessie gedaan te worden aan snelheid. Bij de Onland-variant wordt het “frame” via de Onland-cilinder automatisch vóór het keren ingetrokken zodat het keerzwaartepunt zo laag mogelijk is en de krachten, die op trekker en ploeg werken, zo gering mogelijk zijn.

De Tyrok Onland is standaard uitgerust met een mechanische verstelling van de werkbreedte. Optioneel kan de werkbreedte vanuit de tractorstoel hydraulisch en traploos worden aangepast aan de omstandigheden. Ook de verstelling van de eerste voor is naar keuze mechanisch of hydraulisch. Een voordeel is hier de directe aansturing van de eerste voorcilinder in het voorste gebied van de ploeg voor precies aansluitend ploegen.

 

YouTube player
%d bloggers liken dit: