Kverneland & Kubota nemen Phenix Agrosystem over

Ook Kverneland betreedt de markt van mechanische onkruidbestrijding na de overname van het Franse Phenix Agrosystem eind januari. Voor de verdeling van de machines van Phenix Agrosystem veranderd er voorlopig niks in ons land. 

Op 31 januari 2023 heeft Kverneland Group een overeenkomst getekend voor de overname van 100% van de aandelen van het Franse BC Technique S.A.S.. Deze firma bouwt, onder de naam Phenix Agrosystem, schoffelmachines, roterende wiedeggen, camera gestuurde sideshift-bokken en wiedeggen. Yasukazu Kamada, President en CEO van de Kverneland Group, is verheugd te bevestigen dat de producten van Phenix Agrosystem de strategische doelen van Kverneland Group en Kubota om duurzame akkerbouwmethodes aan te bieden verder versterken door de toevoeging van deze belangrijke productportefeuille. De heer Kamada: “Er zijn synergiën te behalen in het samenvoegen van de producten en oplossingen van deze twee bedrijven, en daarmee ook waardevolle voordelen voor onze dealers en klanten.”

Voor de verdeling van de machines van Phenix Agrosystem wijzigt er niets in België voorlopig. “Als kleine zelfstandige verdeler van Phenix Agrosystem werken we al enkele jaren aan de bekendheid van het merk in België”, zegt Steven Cremers van Cre-Agri. “We blijven dit ook gewoon verder doen. Voor de ontwikkeling van de fabriek in Frankrijk is het natuurlijk interessant dat zij nu toegang krijgen tot een wereldwijd netwerk en de steun van de Kverneland en Kubota Group. Het kan alleen maar in het voordeel van de machines zijn!”

De huidige eigenaar van Phenix Agrosystem, de heer Mathias Bounon en zijn team, blijven in het bedrijf BC Technique om de overgang te ondersteunen. “Kubota en Kverneland Group delen dezelfde visie en ontwikkelingsstrategie als Phenix Agrosystem”, zegt Mathias Bounon. “Wij zien grote mogelijkheden en synergiën om deel uit te maken van deze organisatie. Het zal de aanwezigheid van Phenix-producten over de hele wereld versterken, milieuvriendelijke landbouwmethoden ondersteunen en de landbouw duurzamer en gezonder maken.”

%d bloggers liken dit: