Horsch maakt Maestro precisiezaaimachine gedragen

Horsch maakt een gedragen versie van de Maestro precisiezaaimachine. De Maestro TX bestaat in 2 uitvoeringen en een werkbreedte van 2,6 tot 4,8 meter. Voor de zaaimachine volstaat een trekker van 130 pk met ISOBUS. De Maestro TX werd voor het eerst voorgesteld op SIMA 2022 en is beschikbaar voor seizoen 2023.

De Maestro TX is een precisiezaaimachine met telescopisch frame, met daarop 6 (Maestro 6TX) of 7 (Maestro 7TX) zaaielementen.  De rijafstand varieert hydraulisch van 37,5 tot 65 cm voor de Maestro 7 TX en van 45 tot 80 cm voor de Maestro 6 TX. De verandering van de rijafstand, in stappen van 5 cm, kan zeer snel gebeuren. Ze wordt ingesteld vanuit de cabine, zonder gereedschap of demontage van onderdelen.

De Maestro zaaielementen maken gebruik van het Horsch AirSpeed overdruksysteem. De luchtstroom van het systeem transporteert de zaden met een snelheid van 60 km/u doorheen de zaaibuis en begeleidt ze naar de grond waar een drukwiel het zaad meteen vast druk in de grond om zo de hoogste precisie te bereiken tijdens het zaaien. Een zaaisnelheid tot 15 km/h is mogelijk. Om een constante zaaidiepte aan te houden kan het optionele AutoForce systeem automatisch de druk in het hydraulisch systeem aanpassen naar gelang variaties in bodemtype binnen hetzelfde perceel of bij het wisselen tussen percelen.

De Maestro TX is uitgerust met een bemestingstank van 1.300 liter voor het bemesten tussen de zaadrijen. Met SectionControl kan een halve zaaimachine uitgeschakeld worden. Voor de toepassing van microgranulaten zijn nieuwe trechters met een capaciteit van 20 l beschikbaar. Ze zijn elektrisch aangedreven en onafhankelijk gemonteerd achter de zaaitrechter op elke zaaiunit. Dit maakt rijspecifieke verdeling van de microgranulaten mogelijk via SectionControl, die ook vanuit de cabine wordt bediend via de I Manager software.

De Maestro TX is geschikt voor alle soorten zaad dat met precisiezaaimachines gezaaid wordt, zoals mais en bieten, maar ook zonnebloemen, koolzaad of soja.

%d bloggers liken dit: