Krone breidt gamma frontmaaiers uit

Krone voegt 2 nieuwe modellen frontmaaiers toe aan hun gamma. De nieuwe maaiers zijn gebaseerd op hun eerder geïntroduceerde EasyCut F 400 CV Fold. De EasyCut F 400 Fold is met een zwadvijzel in plaats van een kneuzer uitgerust en de EasyCut F 400 CR heeft een starre maaibalk en geïntegreerde rollenkneuzer.

Als antwoord op de vraag naar machines met steeds hogere capaciteit ontwikkelde Krone de 4 meter brede, opvouwbare EasyCut F 400 CV Fold. Deze brede maaier combineert hoge capaciteit in het veld met veilig wegtransport dankzij een transportbreedte van nog geen 3 meter na het opklappen.
Om de maaier geschikt te maken voor gebruik bij het stalvoeren rustte Krone de machine uit met een zwadvijzel. Deze vijzel met een diameter van 45 cm centraliseert het gemaaide gewas tussen de banden van de steeds groter wordende trekkers in een zwad. De breedte van het zwad is verstelbaar. Zo wordt het gemaaide gewas beschermd en wordt verontreiniging voorkomen.

De EasyCut F 400 CR is niet opklapbaar maar is voorzien van een standaard rollenkneuzer met geprofileerde polyurethaan rollen met een diameter van 25 cm. Optioneel kan de maaier ook uitgerust worden met de Krone M-Rolls, die met hun extreem robuuste stalen rollen het gewas intensief en tegelijkertijd behoedzaam kneust. Zo wordt de droogtijd aanzienlijk ingekort. Deze maaier is vooral gericht op grote melkveehouderijen met luzerne in de teeltrotatie.

Door de 4 meter brede EasyCut F 400 maaiers te combineren met een getrokken EasyCut TC 400 of 500 kunnen grote oppervlaktes snel gemaaid worden. Door 2 getrokken TC maaiers te linken met het EasyCut TC Connect koppelframe kan de capaciteit nog verder verhoogd worden tot een maaibreedte van 14 meter. Tegelijkertijd wordt de bodem ook ontzien van veelvuldig over en weer gerij. Voor meer Europese omstandigheden kunnen de EasyCut F 400 maaiers ook gecombineerd worden met een vlindermaaier zoals de Krone EasyCut B 1000.

YouTube player
%d bloggers liken dit: