Krone breidt zijn schudder programma uit

Met vier nieuwe getrokken cirkelschudders breidt Krone zijn Vendro-programma verder uit. De nieuwe machines hebben werkbreedtes tussen 9,00 m en 11,20 m. De nieuwe schudders zijn beschikbaar voor grasseizoen 2023.

De nieuwe Vendro T 900, Vendro T 1020 en Vendro T 1120 (allemaal met tweepuntsbevestiging) en de Vendro C 1120 (met dissel of driepuntsbevestiging) zijn geschikt voor trekkers vanaf 50 pk. Alle nieuwe Vendro-modellen zijn standaard met de Krone OptiTurn schuddertanden en tandarmen uitgerust. De nieuwe schudders kunnen zowel gewoon schudden als voor kantschudden gebruikt worden. Strandaard zijn de nieuwe Vendro-modellen met een hydraulisch verstelbare kantschudinrichting uitgerust; deze is gemakkelijk vanuit de trekker te bedienen. De schudhoek wordt heel simpel en zonder gereedschap op vier posities ingesteld, een steile schudhoek betekent dat het gewas meer en agressiever bewerkt wordt, een vlakkere schudhoek is voor het minder agressief schudden, en drogen van het gewas.

Het uit- en inklappen van de schudders en het rij-onderstel gebeurt door middel van een volgordeschakeling, zodat fouten bij de bediening vermeden worden. Wat ook opnieuw ontwikkeld werd is het transportonderstel van de schudders, dat nu meer bodemvrijheid biedt in de transportstand, maar ook een kortere opklaptijd heeft dan voorheen. Het is bovendien ook praktisch, dat de verlichting van de schudder tijdens het schudden naar boven geklapt is en zo dus schoon blijft voor het transport over de weg.

De nieuwe Vendro C 1120 bied nieuwe aankoppelingsmogelijkheden: Standaard is de schudder uitgerust met een dissel en trekoog (40 mm) voor de boven- en ondertrekhaak, optioneel met kogelkoppeling 80 mm of bevestiging in de zwaaihaak. Bij de variant Vendro C 1120 Plus is de machine met driepuntsbok uitgerust. Het in- en uitklappen van de elementen is ook bij de Vendro C 1120 door een volgschakeling gestuurd; dit garandeert ook bij hellingen een stabiele stand. Standaard is de Vendro C 1120 met 10.0/75-15.3 banden uitgerust, optioneel zijn er ook bredere banden (15.0/55-17) verkrijgbaar.

%d bloggers liken dit: