Duitse Väderstad Farm opent deuren

Steeds meer fabrikanten in de landbouwsector investeren in eigen boerderijen, voor onderzoek, voor demonstraties en als bezoekerscentrum. Väderstad opende recent hun 2de boerderij in Duitsland. De Zweedse fabrikant had in het thuisland al eerder een eigen proefboerderij.

De eigen Väderstad Farm, net buiten Helmstedt in Nedersaksen, wordt een ontmoetingsplaats voor klanten, partners en journalisten, maar ook een testcentrum voor nieuwe machines in praktijkomstandigheden en om nieuwe methodes en concepten uit te proberen.  Väderstad sloot al partnerschappen met universiteiten, de lokale Chamber of Agriculture en andere organisaties om gezamenlijke proeven en andere lopende projecten te ontwikkelen om te groeien en kennis te delen.

“De Vaderstad Farm in Duitsland is een boerderij van 50 hectare, samen met een machinehal van 800 m2 voor demonstraties en trainingen,” vertelt Nina Pettersson, hoofd Agronomie bij Väderstad. “In de machinehal hebben we een klassiek rood Zweeds huisje gebouwd met witte hoeken, gebruikt als kantoor, om onze wortels te eren.”

“We zijn erg verheugd om bezoekers te verwelkomen op onze nieuwe Duitse boerderij die belangrijk voor ons zal zijn om v66ruit te gaan. Het zal een plek zijn waar we het gebruik van zowel huidige als toekomstige machines en methoden willen optimaliseren. Een plek waar we iedereen de Vaderstadse werkwijze kunnen laten zien”, zegt Karl-Hubertus Reher, managing director van Vaderstad in Duitsland.

%d bloggers liken dit: