Na 2 jaar onderbreking door de Covid-19 pandemie kan Potato Europe eindelijk weer doorgaan. De beurs vindt dit jaar plaats in Duitsland, op het gekende “Rittergut Bockerode”. Intussen zijn al meer dan 180 exposanten aangemeld. 

PotatoEurope 2022 is de openluchtbeurs bij uitstek voor de brede aardappelsector. Bedrijven uit zowel de toeleverende als de afnemende sector en aardappeltelers krijgen op de beurs toegang tot een gespecialiseerd platform dat informatie verschaft over alle aspecten van de moderne aardappelproductie en -verwerking. De nadruk van de beurs ligt op veredeling, bemesting, gewasbescherming, technologie voor productie en verwerking, en handel. Proefvelden en machinedemonstraties voor het planten, oogsten, laden en mechanische onkruidbestrijding en informatie-evenementen ronden het technische aanbod af.

PotatoEurope 2022 wordt georganiseerd door DLG (Duitse landbouwvereniging) en wordt ondersteund door de Duitse aardappelindustrievereniging (Union der Deutschen Kartoffelwirtschaft e.V. – UNIKA). Er worden meer dan 200 exposanten en ongeveer 10.000 vakbezoekers verwacht. De vakbeurs PotatoEurope vindt jaarlijks afwisselend plaats in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Elk land is om de vier jaar gastheer van PotatoEurope. In 2023 is ons land aan de beurt.

Op Potato Europe is ruim plaats voor demonstraties. Een uitgebreide lijst van exposanten grijpt de mogelijkheid om een aantal van hun machines in actie te laten zien, waaronder ook een aantal Belgische fabrikanten zoals AVR, Dewulf en Joskin. Daarnaast kunnen we we ook andere grote namen zoals Grimme, Imants, Krampe, Krone, Ropa en Lemken in actie zien.

 

Praktisch:
Potato Europe
Waar:  Gut Bockerode, 31832 Springe, Germany
Wanneer: 7 & 8 september 2022
Tickets: Klik Hier

YouTube player
%d bloggers liken dit: