Nieuwe versie van Carré Inro striptill cultivator

Carré heeft als fabrikant al geruime tijd ervaring met striptill cultivatoren. De firma geeft hun Inro striptill cultivator nu een update.

De INRO II heeft een volledig nieuw ontwikkeld element, dat in twee versies verkrijgbaar is, naar gelang van de behoeften van de gebruiker. Beide elementen hebben dezelfde snijschijf en ruimschijven om de ‘strip’ te openen. Bij het element “Koolzaad/Bieten” volgt dan een cultivatortand met een 50mm brede verstevigde beitel die tussen 2 schijven gemonteerd is, zodat de opgeworpen grond in de rij blijft. Na de tand volgt een gietijzeren getande wals voor een voldoende verkruimeld en aangedrukt zaaibed. Het element “Maïs/Zonnebloemen” heeft een cultivatortand met 50 mm brede verstevigde beitel en vleugels voor een bredere werking onder de grond. Een kettingrol drukt de grond opnieuw aan.

Als uitbreekbeveiling zijn er 2 mogelijkheden: Een mechanisch breekboutbeveiligingselement of een non-stop hydraulisch veiligheidselement met een cilinder voor op steenrijke gronden of gronden met sterk verdichte lagen kort onder de oppervlakte. De vereenvoudiging van de afstellingen is geoptimaliseerd met het oog op een snelle aanpassing aan verschillende werkomstandigheden.

De Carré Inro II kan voorzien worden van de nodige uitrusting om drijfmest of digestaat te injecteren in de rij of om in 1 werkgang te zaaien.

 

YouTube player
%d bloggers liken dit: