Lemken vervangt EurOpal en VariOpal

Lemken vult de Juwel-reeks verder aan met de lichte Juwel 6. Deze ploeg zal vanaf volgend jaar de reeksen EurOpal en VariOpal 5 & 6 vervangen. Deze reeksen zijn intussen al meer dan 25 jaar in productie.

De nieuwe Juwel 6 met een framediameter van 110 mm en framehoogte van 80 cm is verkrijgbaar in een uitvoering met drie, vier en vijf scharen. De ploeg wordt standaard uitgerust met Dural ploeglichamen. Optioneel kan ze ook uitgerust worden met DuraMaxx risters. In de M-versie kunnen mechanisch vier verschillende werkbreedtes per ploeglichaam worden ingesteld. De Juwel 6 M V biedt de mogelijkheid tot een traploze instelling van de werkbreedte; optioneel is een hydraulische frame-inzwenking mogelijk. In combinatie met de elektrokit ‘iQblue Connect’ kan deze eenvoudig worden omgebouwd tot een intelligente ploeg met ISOBUS-besturing en worden verbonden met het farmmanagement-systeem.

Alle aanbouwploegen van LEMKEN zijn bovendien uitgerust met het nieuwe pendelwiel, dat door middel van een reeks gaten zonder gereedschap in de diepte kan worden versteld. De hydraulische demping verbetert het werkcomfort en beschermt het materiaal. Met een praktische ombouwset kan de ploeg op eenvoudige wijze geschikt worden gemaakt voor het wegtransport.

De Juwel 6 is geschikt voor trekkers van 70 t/m 130 pk en vanaf maart 2023 verkrijgbaar.

%d bloggers liken dit: