Väderstad lanceert de nieuwe Carrier XT 425-626

Väderstad voegt een nieuwe schijveneg toe aan hun Carrier gamma. De Carrier XT 425-625 is het 7de model schijveneg voor het merk. Met een eenvoudige machine-instelling en roterende schijfassen is de Carrier XT gebouwd om het grondbewerkingsresultaat te optimaliseren, afhankelijk van de werkdiepte.

De Carrier XT is verkrijgbaar in drie verschillende werkbreedtes: 4,25 meter, 5,2 5 meter of 6,25 meters. De machine kan worden geleverd als getrokken of gedragen uitvoering.  Alle Carrier XT-modellen kunnen worden uitgerust met een reeks opties voor zowel enkele als dubbele walsen. Met de Carrier XT kan zowel (ultra-)oppervlakkige grondbewerking gedaan worden als diepere grondbewerking en zaaibedbereiding.

Een belangrijk kenmerk van Carrier XT zijn de hydraulisch roterende schijfassen. Hierdoor is Carrier XT in staat om een correct snijvlak op geringe diepte te optimaliseren, terwijl de diepteprecisie op diepere werkdiepten wordt verhoogd. Door de snijhoek naar de grond te vergroten, zal de schijf zijn penetratievermogen vergroten. Door de kantelhoek van de schijf te veranderen, wordt het uitsparingsoppervlak verschoven.  Hierdoor kan de Carrier XT de schijfhoeken optimaliseren in verhouding tot de werkdiepte. Voor de boer is dit te zien in een volledige snijvlak op ondiepere werkdiepte, evenals een uitstekende dieptebehoud en verminderde bodemstroom op diepere werkdiepten. Beide factoren dragen bij aan een lager dieselverbruik.

De Carrier XT kan worden uitgerust met schijven van 450mm, de 470mm grote TrueCut disc of de CrossCutter Disc voor ultra-oppervlakkige grondbewerking.  “Elke schijf is gebouwd van hoogwaardig Zweeds V-55 staal in onze eigen fabriek voor originele onderdelen, Väderstad Components. Dit zorgt voor een hoge slijtvastheid en langdurige veldprestaties”, zegt Wolfram Hastolz.

De nieuwe Carrier XT 425-625 is vanaf oktober 2022 te bestellen.

 

%d bloggers liken dit: