Väderstad Tempo V met telescopisch frame

De Vaderstad Tempo V werd al in 2016 voorgesteld. Deze multifunctionele precisiezaaimachine kan maximaal 10 rijen maïs op  75 cm zaaien. In België en Nederland is steeds meer vraag naar 12rijige zaaimachines, maar dat kan bij Vaderstad enkel in getrokken versie. Deze machine is dan weer aan de grote kant voor onze percelen. Homburg, de Vaderstad importeur voor België en Nederland, ging met goedkeuring van de fabriek aan de slag en ontwikkelde een Tempo met telescopisch frame zodat de Tempo V nu ook 12 rijen op 75 cm kan zaaien.

Homburg startte van een standaard Tempo V met 8 rijen. Om naar 12 rijen te gaan werd een telescopisch frame uitgewerkt met interne hydraulische cilinders. Bij het openklappen van de machine schuiven de hydraulische cilinders eerste de buitenste 4 elementen naar buiten, waarna de binnenste 2 elementen 75 cm terug schuiven. Bij het opklappen verloopt dit in omgekeerde volgorde.

“De afgelopen weken is de machine afgebouwd, getest en afgeleverd bij Loonbedrijf Haveneers in Bree. Haveneers heeft veel ervaring in het zaaien met 12 rijers. De indrukken van de machine zijn zeer positief: de machine gedraagt zich zoals theoretisch is voorspeld. Klanten reageren erg enthousiast en wij zien veel interesse in België en Nederland, maar ook wereldwijd zien wij potentieel voor de TPV12”, aldus Joren Vermeiren, productspecialist Homburg Belgium

De Vaderstad Tempo V12 heeft standaard Tempo zaaielementen met microgranulaattanks, de kunstmest wordt meegenomen in de FH2200 fronttank. Zaaien kan zowel in bewerkte als onbewerkte grond, om in dit laatste goed te zaaien kan de kouterdruk ingesteld worden tot 325 kg. De machine weegt 3.900 kg leeg, een vergelijkbaar gewicht tegenover concurrenten. De maximale werksnelheid bedraagt 10 km/u.

%d bloggers liken dit: