Case IH geeft RB 344 rondebalenpers een update

De Case IH RB 344 rondebalenpers met vaste kamer krijgt een update. De pers maakt ronde balen van 120 x 125 cm, en komt nu uit in 2 versies, de Rotor Feeder en de Rotor Cutter. Verder zet Case IH in op een redesign en verstevigingen van de machine.

De meest opvallende update is het nieuwe design. De zijpanelen zijn opnieuw vorm gegeven, hebben een robuust metalen frame en worden bij het openen ondersteund door gasveren. De zijpanelen schermen niet alleen de werkende delen van de pers af, maar ook de reserve netrollen. Intern krijgen de RB 344 persen geharde kettingen voor de aandrijving van onder meer de perskamer, de pickup en de stripper rol. Ook de lagers van de verschillende rollen en rotor worden verstevigd. Ingrepen die moeten leiden tot lagere onderhoudskosten.

De 2m brede pickup zorgt voor een vloeiende gewasstroom in de machine. Naar keuze bestaat de RB 344 in een versie met of zonder snij-inrichting. De Rotor Cutter beschikt over 15 elektrisch inschakelbare messen. De rotor op het Rotor Feeder model kan optioneel hydraulisch van draairichting veranderen, om eventuele blockages te verhelpen. Binden kan met net, folie of touw.

De nieuwe persen zijn vanaf nu leverbaar.

%d bloggers liken dit: