Fliegl versterkt meststrooiers

Na de overname in 2019 van de Franse constructeur van stalmestspreiders Brochard hebben de ingenieurs van Fliegl niet stil gezeten. De Brochard strooiers werden verder ontwikkeld en in lijn gezet met de Fliegl standaarden. Zo zijn nu alle strooiers COC gekeurd en dat zowel voor 30km/u als 40km/u. 

De laatste aanpassing aan de Brochard wagens is de zwaardere bodemketting. Optioneel kan een bodemketting gekozen worden met een breeklast van 50 ton en een aandrijfas met een diameter van 60mm. Dit was voorheen enkel mogelijk op de schotelstrooiers. De stalmeststrooiers met bodemkettingen en strooischotels zijn behalve voor stalmest ook in te zetten foor fijnere producten zoals  kippenmest, slib en compost. De wagens kunnen uitgerust worden met een weegsysteem en kunnen strooien met behulp van taakkaarten.

%d bloggers liken dit: