Grimme presenteert 2 nieuwe hallenvullers

Voor het inschuren van aardappelen, uien, rode bieten, selderij en andere bulkgoederen presenteert Grimme 2 nieuwe hallenvullers. De SL900 heeft een transportbandbreedte van 900 mm, de kleinere SL700-serie heeft een transportbandbreedte van 660 mm. Beide reeksen kunnen met de Quantum-aannameband uitgevoerd worden. 

De nieuwe SL 900-serie is de doorontwikkeling van de SL 80-serie. De bandbreedte werd op de nieuwe reeks vergroot van 800 mm naar 900 mm. Ook de trogvorm van de transportband werd geoptimaliseerd. Daarmee kan nog meer doorvoercapaciteit bereikt worden. Bovendien kan bij een kleinere hoeveelheid met een geringere bandsnelheid gewerkt worden, wat een positieve uitwerking heeft op de productbescherming. De SL 900-serie bestaat uit twee modellen, de SL 916 met een bandlengte van 9,7 m tot 16,5 m en de SL 919 met een bandlengte van 11,2 m tot 19,5 m. Als optie is voor beide modellen de Quantum-aannameband beschikbaar, welke voor een constante lage valhoogte zorgt, onafhankelijk van de zwenkhoek van de hallenvuller. Bovendien maakt de Quantum-aannameband grotere zwenkbreedtes mogelijk tot 180° en een stijgende capaciteit door een geoptimaliseerde productstroom. Met de Quantum-aannameband wordt de transportlengte bij een SL 916 naar maximaal 17,7 m en bij een SL 919 naar maximaal 20,7 m vergroot.

De nieuwe hallenvullers uit de SL 700-serie zijn met een 66 cm brede en 16,5m lange transportband uitgevoerd. Eveneens kan deze machine met de optionele Quantum-aannameband uitgevoerd worden. Daarmee kan een maximale transportlengte van 17,7 m gerealiseerd worden. Net als de SL 900-serie beschikt ook de SL 700-serie over de nieuwe vulopties en een nieuwe, intuïtieve bediening.

De nieuwe generatie van de hallenvullers vallen op door het open en slanke machinedesign met aan de zijkant geplaatste contragewichten. Hierdoor wordt de opbouw van grond en afval op het wielstel gereduceerd en de toegankelijkheid bij onderhoud beduidend verhoogd. De trekdissel is eenvoudig naar de zijkant zwenkbaar en hoeft niet gedemonteerd worden. De standaard, hydraulische omstelling tussen transport- en zwenkpositie gaat eenvoudig via de bedieningsterminal.

Previous post Agritechnica waarschijnlijk geannuleerd
Next post Case IH en New Holland verdelen vanaf 2022 MacDon draper maaiborden
%d bloggers liken dit: