Burel groep neemt fabrikant rotoreggen over

De Franse Burel groep, bekend van de merken Sulky, Sky Agri en Prolog, neemt het Italiaanse Frandent over. Beide firma’s werkten al langer samen.

Begin juli nam de Burel groep een meerderheidsaandeel in Frandent. Deze investering maakt deel uit van het “Farming Together”-project, dat tot doel heeft de BUREL-groep verder in Europa te ontwikkelen. De overname is het resultaat van een partnerschap dat in 2001 van start is gegaan. FRANDENT vervaardigt rotorkopeggen van 3,00 m tot 8,00 m voor het merk Sulky.

Frandent is ook bekend voor zijn uitgebreid gamma hooibouwmachines. Het bedrijf produceert naast de rotorkopeggen ook 23 modellen schudders en zwadharken van 2,00 m tot 8,40 m breed.
Deze overeenkomst stelt Ezio Bruno, eigenaar en manager van het bedrijf, in staat de activiteit van Frandent veilig te stellen en te bestendigen. Daarnaast stelt het Sulky ook in staat om de productie op lange termijn te verzekeren van haar rotorkopeggen, gekoppeld aan haar Tramline, Master, Progress en TF zaaimachines.

%d bloggers liken dit: