Grimme geeft upgrade aan HR stortbunkers

Grimme heeft de afgelopen maanden de RH en RH Combi stortbunkers doorgelicht. Voor oogstseizoen 2021 krijgen deze een upgrade voor een verhoogde efficiëntie  en flexibiliteit.

Grimme heeft voor het sorteren van uien en aardappelen de WG 900 websorteerder in hun gamma. Deze sorteerder kan optioneel ook vast in de RH 12 Combi, RH 20 Combi en RH 24 Combi stortbunkers geïntegreerd worden. Deze combinatie maakt het mogelijk om de productaanname, het reinigen, lezen en sorteren in twee fracties met maar één machine uit te voeren en dat bij een optimale, rechtuit lopende productstroom.

Voor een verhoogde flexibele inzet van de RH 20 en RH 24 stortbunkers met reinigings- en sorteerunit kan de sorteerunit ook als reiniging ingezet worden. Dit verhoogt de reinigingscapaciteit in zware omstandigheden. Een optioneel geïntegreerde verzamelafvoerband geeft hierbij het afval, dat via de sorteerunit gescheiden wordt, door op de grondafvoerband. Zo is er maar 1 transportband nodig voor de afvoer van grond en ander oogstafval.

Om werken in donkere omstandigheden vlotter te laten verlopen en veiliger te maken kunnen de RH 20 en RH 24 stortbunkers voorzien worden van 6 optionele LED werklampen. Deze kunnen los van elkaar uitgelijnd of verplaatst worden. Om de verschillende bedieningskasten en afstandsbedieningen veilig op te bergen kunnen alle stortbunkers vanaf nu ook met een stofvrije en waterdichte opbergkast uitgerust worden.

Previous post Werktuigendagen gaan door!
Next post Tijdelijke opslag van water, doe het waar het kan.
%d bloggers liken dit: