Dezeure denkt aan zelfrijder

De steeds strengere mestwetgeving maakt optimale aanwending van mest noodzakelijk. Daarom wil Dezeure verder inzetten op de ontwikkeling van hun gamma. Een zelfrijder heeft daarin zeker zijn plaats.

Dezeure investeert sterk in de toekomst met de bouw van hun nieuwe fabriek in Diksmuide. In de nieuwbouw is plaats voor gestroomlijnde productie wat er voor zorgt dat de fabrikant verder kan ontwikkelen. “We merken dat er steeds meer vraag naar zelfrijders komt uit de markt,” zegt Siel Himpens, gedelegeerd bestuurder van Dezeure. “Met de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren kunnen wij nu ook de stap zetten naar een eigen zelfrijder. We gaan wel uit van een machine die polyvalent inzetbaar is, zodat deze zowel tijdens het mestseizoen als bij de oogst kan gebruikt worden. Op dit manier wordt de ‘total cost of ownership’ geoptimaliseerd voor de gebruikers.”

Dezeure gaat voor de ontwikkeling van het chassis beroep doen op de kennis van Dewulf. “Met de nieuwe Enduro en de Kwatro rooiers hebben wij al geruime ervaring met zelfrijdende machines, ervaring waar Dezeure zeker gebruik van kan maken.” Dat zegt Jordy Vandecappelle, Marketing & Communications bij Dewulf. “Voor ons is het ook boeiende om een nieuw chassis te ontwikkelen voor andere doeleinden dan rooien. Misschien opent dit project ook voor Dewulf nieuwe mogelijkheden.” Dezeure wil de zelfrijder meteen uitrusten met een wisselchassis. De eerste opbouw zou gebaseerd zijn op de Bronto XL. De zelfrijder krijgt een standaard driepuntshefinrichting zodat alle standaard injecteurs kunnen gebruikt worden. Nadien volgen ook een stalmestspreider, een Silage Cruiser opbouw en een TransMax opbouw. Voor de aandrijving van de assen zal gebruik gemaakt worden van de Dezeure HD-Drive.

De eerste technische tekeningen worden verwacht bij de opening van de nieuwe bedrijfsgebouwen, het eerste prototype zien we normaal volgend jaar in het veld verschijnen.

%d bloggers liken dit: