5de generatie N & T serie bij Valtra

Valtra is aan hoog tempo hun trekkers aan het vernieuwen. Na de introductie van de G-serie vorig jaar en de A-serie aan het begin van dit jaar, introduceert het merk nu de 5de generatie van de N- & T-serie. De vernieuwingen aan beide trekker-reeksen zijn gebaseerd op feedback van klanten.

Beide trekker-reeksen krijgen een nieuw ontworpen cabine, een vernieuwde look, nieuwe transmissie- en motorfuncties en een volledig nieuwe slimme display. Deze laatste is ook de meest in het oog springende nieuwigheid. De nieuwe display vindt zijn plaats op de A-stijl en vervangt het traditionele instrumentenpaneel achter het stuur. De bovenkant van het display toont altijd standaardinformatie, zoals de rijsnelheid, het motortoerental en de tijd. Daaronder kan de bestuurder informatie selecteren voor het bedienen van de trekker en het werktuig – geheel naar wens. Op het display wordt ook informatie over het radiostation en de smartphone weergegeven via Bluetooth.

Dezelfde display kan op de HiTech- en Active-modellen ook worden gebruikt om de motor, het hydraulisch systeem en de transmissie in te stellen. Op Versu- en Direct-modellen verdelen het display in de A-stijl en SmartTouch de taken op basis van geschiktheid en ook de voorkeuren van de bestuurder.

De nieuwe cabine is comfortabeler en maakt productiever werken mogelijk. Bij SmartTouch-modellen is de rechterkant van de cabine opnieuw ontworpen en kan de stoel nog verder naar rechts worden gedraaid. Het rechter bedieningspaneel heeft ook een handige telefoonhouder en optionele USB-oplaadpunten voor mobiele telefoons, tablets en andere elektronische apparaten. Het bovenste deel van de rugleuning van de nieuwe Valtra Evolution-stoel draait mee met de bestuurder en biedt ondersteuning wanneer de bestuurder gedeeltelijk is gedraaid om naar het werktuig achter te kijken. Een donker Premium interieur van hoge kwaliteit is als optie leverbaar voor de cabine en omvat bijvoorbeeld een met leer bekleed stuurwiel, gedeeltelijk verchroomde pedalen en rubberen kussens aan de onderkant van de opbergruimten.

De nieuwe N- & T-serie Valtra’s kunnen besteld worden met Valtra Guide automatische sturing en precisielandbouw toepassingen zoals Task Doc en Section Control. Gegevens kunnen naadloos overgedragen worden tussen de trekken en landbouwbeheerssoftware.  De gloednieuwe Auto U-Pilot combineert Valtra’s innovatieve Headland Management-systeem met Valtra Guide. De Auto U-Pilot regelt het werktuig nauwkeuriger op de kopakker, waardoor de bestuurder hier minder aandacht aan hoeft te besteden en het werk gemakkelijker wordt.

De kleinste N-reeks trekker, de N135, heeft een maximaal vermogen van 145 pk, de grootste in de N-reeks, de N175 heeft een maximaal vermogen van 201 pk. Bij de T-serie is de T145 de kleinste, met 170 pk maximaal, de T255 heeft een maximaal vermogen van 271 pk.

De nieuwe modellen van de N- en T-serie zijn direct beschikbaar, aangezien de productie dit voorjaar al is gestart in de fabriek van Valtra in Finland.

De nieuwe Valtra modellen worden komende vrijdag om 12u onthult tijdens een virtueel event. U kan dit event volgend via www.valtralive.com/2021

%d bloggers liken dit: