Oppervlakkige grondbewerking met Alpego FG-BIO

Alpego ontwikkelde een ombouwkit voor de hun FG frezenreeks. Dankzij deze kit kunnen  de frezen gebruikt worden voor oppervlakkige grondbewerking na de oogst of voor het verkleinen en inwerken van groenbemesters.

De FG frezen bestaan in 2,5 en 3 m werkbreedte en zijn geschikt voor trekkers tot 160 pk. De frezen worden via een centrale transmissie aangedreven waardoor de transportbreedte niet veel groter is dan de werkbreedte. De FG-BIO frezen zijn uitgerust met speciaal ontwikkelde haakmessen die grond en gewasresten optimaal mengen voor een snelle afbraak.
De kit die Alpego ontwikkelde om de FG frezen om te bouwen tot FG-BIO bestaat uit een aangepaste 3punts bok en 2 wielsets.  Door middel van deze wielsets kan de werkdiepte traploos ingesteld worden tussen 3 en 9 cm. Wanneer de 3punts bok en wielsets gedemonteerd worden kan de machine dieper werken en gebruikt worden om grond zaaiklaar te leggen.
De frezen hebben een hydraulische achterklep, die ook open kan gebruikt worden. Hierdoor blijft de grond grover achter zodat water gemakkelijk kan indringen en worden gewasresten en groenbemesters minder verkleind. Bij een gesloten achterklep worden grond en gewasresten fijner achtergelaten.

Foto’s: Alphatec

%d bloggers liken dit: