Fliegl neemt kettingschijveneg op in gamma

Fliegl heeft sinds kort een kettingschijveneg in hun programma. Een kettingschijveneg is iets nieuws voor onze contreien, maar wordt al lang gebruikt in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Canada of Australië. Met de machine is een snelle, oppervlakkige grondbewerking mogelijk.

Een kettingschijveneg bestaat uit schijven met een diameter van 35 cm, die door middel van kettingschakels aan elkaar verbonden zijn en opgehangen worden in een frame. Hierdoor kunnen de schijven bodemcontouren volgen en behouden ze hun werkdiepte. De Fliegl kettingschijveneg heeft een werkbreedte van 6 meter, binnenkort volgen nog werkbreedtes van 9 en 12 meter. De werkdiepte bedraagt 5 à 6 cm.  Voor een optimale werking moet een rijsnelheid tussen 10 en 15 km/u aangehouden worden. Er kan ongeveer 7 hectare per uur bewerkt worden.

Door de oppervlakkige werking is de kettingschijveneg een ideale machine om stoppels mee te bewerken of groenbemester te verkleinen. Ook het aanleggen van een vals zaaibed en nadien het vernietigen van onkruiden voor het zaaien of planten behoort tot de mogelijkheden Door de kleine diameter, de schuine opstelling van de kettingen en de agressieve werking is de machine ook geschikt om maïsstoppels te verkleinen en de verspreiding van de maïswortelboorder in te perken.

YouTube player
%d bloggers liken dit: