Dewulf geeft R3060 update

Dewulf heeft haar R3060-reeks zeefbandrooiers voorzien van enkele nieuwigheden, waaronder een gloednieuwe, milieuvriendelijkere Scania Stage V-motor. Om de prestaties van de motor verder te optimaliseren kreeg het motorcompartiment bovendien een nieuwe grill voor verbeterd warmtebeheer. In de cabine is het comfort van de chauffeur verder verhoogd, dankzij nieuwe HD-monitoren en -camera’s.

In de meest recente versie van de R3060 zit een Stage V Scania-motor van 350pk of 400pk met AdBlue-systeem. Met deze milieuvriendelijkere motor verkleint Dewulf de uitstoot van roetdeeltjes, fijn stof en stikstof Voor haar 2-rijige zelfrijdende zeefbandrooier. Het motorcompartiment werd voorzien van een extra grill, zodat de warme lucht afgegeven door de motor makkelijker kan ontsnappen. Dat moet de levensduur en prestaties van de motor verder verhogen.
De vernieuwde R3060 krijgt in de cabine ook aangepaste HD-monitoren, en verspreid over de rooier verschillende  HD-camera’s. De nieuwe monitoren hebben een sterk verbeterde beeldkwaliteit en dezelfde vlotte bediening met touch en triggerswitches. De camera achteraan de machine en die aan de top van de bunkerafvoerelevator zijn uitgevoerd met een breedhoeklens. Zo geniet de chauffeur enerzijds van een uitstekend zicht op wat er zich achter de rooier bevindt bij het achteruitrijden. Anderzijds heeft hij nu een vollediger en scherper beeld bij het vullen van kippers of kisten, waardoor hij beter kan inschatten of die al volgeladen zijn.

%d bloggers liken dit: